Την δική του απάντηση στους ισχυρισμούς του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφορικά με το τι παρέλαβε σε οικονομικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ το 1981, η πρώτη Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, από τη ΝΔ και τι παρέδωσε στην Κεντροδεξιά παράταξη του 1989.
Ο κ. Χρηστίδης παραθέτει μια σειρά από οικονομικά στοιχεία, τονίζοντας με νόημα προς τον κ. Γεωργιάδη ότι «αν χρειαστεί, έχουμε στοιχεία και για αργότερα».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου
«Επειδή είδα ότι ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανήμερα της επετείου νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981, θυμήθηκε τα οικονομικά δεδομένα της δεκαετίας του 80, ας παρουσιάσουμε τι παρέλαβε η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα απο εκείνες της ΝΔ, και τι παρέδωσε το 89: Το 1981 η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη Ν.Δ.:
-το Δημόσιο Χρέος στο 27% του ΑΕΠ
-αρνητικό ρυθμό στο ΑΕΠ -1,6%
-πληθωρισμό το 1980 24,9% και το 1981 24,5%.
• Το 1988 είχε υψηλό ΑΕΠ με ρυθμό ανάπτυξης +4,3%, με Δημόσιο Χρέος 61,5% του ΑΕΠ και πληθωρισμό 13,5%.
• Τον Ιούνιο του 1989 η οικονομία είχε δυναμική με θετικό και υψηλό ΑΕΠ, ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ +3,8% και πληθωρισμό 13,7%.
Και αν χρειαστεί έχουμε στοιχεία και για αργότερα».
Επειδή είδα ότι ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. @AdonisGeorgiadi , ανήμερα της επετείου νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981, θυμήθηκε τα οικονομικά δεδομένα της δεκαετίας του 80, ας παρουσιάσουμε τι παρέλαβε η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα απο εκείνες της ΝΔ, και τι παρέδωσε το 89:
Το 1981 η…
— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) October 18, 2024
Γεωργιάδης: Η καταστροφική δεκαετία του ’80 ήταν η πιο καταστροφική δεκαετία των τελευταίων δεκαετιών
Νωρίτερα σήμερα ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action24, και αναφερόμενος στην 43η επέτειο από την εκλογική νίκη και την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, είπε: «Είναι σημαντική επέτειος η σημερινή για την νεοελληνική ιστορία και τη μεταπολίτευση, η 18η Οκτωβρίου. Ο καθένας από τη σκοπιά που το βλέπει. Από τη δική μου τη σκοπιά, η δεκαετία του ’80 ήταν μια καταστροφική δεκαετία, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Ελλάδα εισήλθε στη δεκαετία με ένα πολύ μικρό λόγο χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Εξήλθε καταχρεωμένη. Εισήλθε ως μια ισχυρή βιομηχανική δύναμη. Εξήλθε αποβιομηχανοποιημένη. Εισήλθε με μια δημόσια διοίκηση άρτια και με αξιοκρατία, εξήλθε με τις κλαδικές και τους ‘’πρασινοφρουρούς’’. Εισήλθε σε μια παιδεία, η οποία είχε τάξη και οργάνωση και εξήλθε με το χάος που έχουμε μέχρι σήμερα».
«Νομίζω ότι η δεκαετία του ’80, την οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα, ήταν ασφαλώς η πιο καταστροφική δεκαετία των τελευταίων δεκαετιών», πρόσθεσε.