Skip to main content

Δημοσκόπηση GPO: Ενισχύθηκε το ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές εκλογές

Στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Άνοδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λίγες μέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πέμπτη θέση, με φόντο τις εξελίξεις εντός του κόμματος, δείχνει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ωστόσο, σταθερά στην πρώτη θέση παραμένει η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 14,3%, το οποίο ανέβηκε κατά 2,5 μονάδες από  την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας (11,8% )το ΚΚΕ με 8,3%, η Ελληνική Λύση με 8,1% και στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 7.6%.

Έπειτα, βρίσκεται η Φωνή Λογικής (4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας (3,6%), η Νίκη (3%), η Νέα Αριστερά (2%) και το ΜέΡΑ25 (1,5%).

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Όπως έδειξε η δημοσκόπηση το 60,4% των ερωτηθέντων αποτιμά ως θετικό ή μάλλον θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το 33,7% που το κρίνει ως αρνητικό ή μάλλον αρνητικό.

Αξιοσημείωτο ότι το 48,8% των ερωτηθέντων θεωρούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος, ένα ποσοστό που φαίνεται πιο στιβαρό ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με το 77,3% να πιστεύει στην άνοδο των ποσοστών με τον Ν. Ανδρουλάκη πρόεδρο.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την απόφαση του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, το 55,4% των ψηφοφόρων του κόμματος διαφωνούν, ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.