Skip to main content

Α. Λατινοπούλου στο Naftemporiki TV: Σαμαράς ή Καραμανλής για ΠτΔ

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης της προέδρου της Φωνής Λογικής στο κανάλι της «Ν»

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «On Politics», με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, παραχώρησε συνέντευξη η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Αναφερόμενη στο ζήτημα του μεταναστευτικού, η κυρία Λατινοπούλου δήλωσε: «Προφανώς και είναι σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ως Φωνή Λογικής τονίζαμε και προεκλογικά ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα για την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Ίσα – ίσα και τώρα που η Frontex δηλώνει, με νέα της έκθεση, ότι θα αυξηθούν δραματικά οι λαθρομεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και η Ελλάδα η οποία είναι πρώτη χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών, πρέπει επιτέλους η Ευρώπη να καταλάβει και το ‘’βρώμικο’’ παιχνίδι της Τουρκίας αλλά και το ότι πρέπει επιτέλους να δώσει όλα τα εφόδια στην Ελλάδα, έτσι ώστε να σφραγίσει τα σύνορά της και να μπορέσουμε επιτέλους να εφαρμόσουμε τις προτάσεις της Φωνής Λογικής στην Ελλάδα. Να έχουμε κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά, επτασφράγιστα νησιά και φυσικά αντικίνητρα».

«Να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στην Αφρική με διακρατικές συμφωνίες»

Επικρότησε την συμφωνία Μελόνι – Ράμα για δημιουργία κέντρων μεταναστών στην Αλβανία, λέγοντας ότι «τώρα ξαφνικά κάποιοι άρχισαν να μιλούν για την κυρία Μελόνι, την οποία κάποτε έλεγαν ακροδεξιά. Εμείς αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι πρέπει επιτέλους να γίνουν διακρατικές συμφωνίες με την Αφρική, με κάποιες περιοχές εκεί, έτσι ώστε να μεταφέρονται σε κλειστά κέντρα μέσω διακρατικών συμφωνιών. Έτσι και μπει κάποιος, για παράδειγμα, στην Ελλάδα, συλλαμβάνεται, μεταφέρεται προσωρινά σε κλειστά κέντρα και από εκεί και πέρα απελαύνεται προς περιοχές της Αφρικής».

«Φίλος της πολυπολιτισμικότητας ο Μητσοτάκης»

Στη συνέχεια, άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό αναφορικά με το μεταναστευτικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι φίλος της πολυπολιτισμικότητας», ενώ πρόσθεσε πως «αυτές οι εικόνες μπορεί να μην είναι κάτι δυσάρεστο, όπως είναι για τους κατοίκους των περιοχών αυτών όπως στον Άγιο Παντελεήμονα ή στα Σεπόλια όπου βγαίνουν τα μαχαίρια και βγαίνει ευθαρσώς η κυρία Βούλτεψη και μας λέει ‘’εντάξει, παιδιά ήταν. Είχαν κάποιους διαπληκτισμούς’’. Άρα, εδώ πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι μένουν στα Βόρεια Προάστια, στην Εκάλη, στο Ψυχικό, να έχουν άποψη για περιοχές τις οποίες δεν ξέρουν καν που είναι στον χάρτη».

«Καμία ακροδεξιά – Ένδεια επιχειρημάτων από ΝΔ»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την ως «ακροδεξιά», η κυρία Λατινοπούλου είπε: «Οι αλήθειες πάντοτε πονάνε. Έχω μάθει πάντοτε να λέω την αλήθεια. Όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων, ξεκινούν και βγάζουν τις ταμπέλες της ακροδεξιάς. Καμία ακροδεξιά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η σκληρή αλήθεια, την οποία δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως και οι υπάλληλοί του δεν μπορούν να την ανεχτούν. Αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν, είναι να μακιγιάρουν την αποτυχία τους και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν αυτή την στιγμή την ελληνική κοινωνία, όπως είναι το λαθρομεταναστευτικό, η έξαρση της ακρίβειας, η αύξηση της εγκληματικότητας».

«Σαμαράς ή Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Επανέλαβε την πρόταση της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκρίνοντας τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών κκ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. «Αυτή είναι η άποψή μου και προφανώς την έχω αιτιολογήσει αρκετές φορές, λέγοντας ότι το αποτυχημένο πείραμα για την προεδρία της κυρίας Σακελλαροπούλου ήταν αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Προφανώς και απέτυχε. Θα την θυμόμαστε ως μια αποτυχημένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και σε αυτόν τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό θα ήθελα να δω ένα από τα δύο πρόσωπα, τα οποία πρεσβεύουν αυτή τη στιγμή τις αρχές και ιδανικά τα οποία πρεσβεύουμε κι εμείς ως Φωνή Λογικής, δηλαδή την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια».