Skip to main content

Β. Σπανάκης: Στη Ζάκυνθο για την Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη

Με σύνθημα «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για την Ζάκυνθο»

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης προκειμένου να συζητήσει με φορείς του νησιού και να παρουσιάσει τις κυβερνητικές δράσεις σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται από τις 11:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης, την οποία πραγματοποιεί με άλλα κυβερνητικά στελέχη, είναι η παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη με το σύνθημα «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για την Ζάκυνθο».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Σπανάκης μετέβη νωρίτερα στο Δημαρχείο Ζακύνθου, συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Στασινόπουλο και επισκέφθηκαν Υπηρεσίες του Δήμου, μεταξύ των οποίων και τα ανακαινισμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Ακολούθως ο Υφυπουργός θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, η αναβάθμιση του οποίου χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα το πρωί, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου και Στροφάδων Νήσων, κ.κ. Διονύσιο.

Τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται στη Ζάκυνθο είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Κέλλας, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Γεώργιος Στεργίου και άλλοι. Το κυβερνητικό κλιμάκιο συνοδεύει ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ, κ. Διονύσης Ακτύπης.

Το απόγευμα στις 6.30, ο Υφυπουργός Εσωτερικών θα παρευρεθεί σε συνάντηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου στη Λέσχη «ο Ζάκυνθος» και θα έχει την ευκαιρία να σχολιάσουν την επικαιρότητα αλλά και να μιλήσουν για τους στόχους της παράταξης όπως τους έθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας