Skip to main content

Π. Μαρινάκης: Πώς απάντησε στα βέλη Σαμαρά για ελληνοτουρκικά και Κύπρο

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν υπάρχει ούτε μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα - Δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο»

Στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του στην Κύπρο άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Θα ήθελα να απαντήσω ξεκινώντας από μία ρητορική ερώτηση αν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ προσωπικά εκπροσωπώντας την κυβέρνηση που να μην τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας» τόνισε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο»

Εστιάζοντας στη συνέχει στο Κυπριακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είναι δεδομένο ότι οι ελληνικές θέσεις ταυτίζονται με τις κυπριακές». «Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί στο θέμα αυτό όπως και συνολικά. Είναι δεδομένο ότι η λύση για το Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του Σ.Α. του ΟΗΕ αποτελεί εθνική μας θέση» ανέφερε για να συμπληρώσει πως «η επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό».

«Με όλα αυτά και επαναλαμβάνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί δηλαδή, τι θέλει η Κύπρος; Να προδώσει την εαυτό της;» διερωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα τέτοιο ζήτημα, είναι κορυφαία προτεραιότητα του Κυπριακό. Δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο, λύση δύο κρατών, και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε» ξεκαθάρισε.

naftemporiki.gr