Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Δεν ισχύει η απόφαση του αποκλεισμού μου – Προβλέπω ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί

«Δεν είναι θέμα ερμηνείας του καταστατικού είναι θέμα απλής ανάγνωσης. Είναι παραπλανητικό αυτό που κάνουν μέλη της ΚΕ», υπογράμμισε

«Δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης, αμφισβητώ όσα ακολούθησαν», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο STAR.

Ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού του από τις εσωκομματικές κάλπες. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα». Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τόσο το άρθρο 20 (παράγραφος 4) του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, (σ.σ. που μιλάει για την άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου) και τοποθετήθηκε σχετικά με το αν θεωρείται ή όχι πρόεδρος του κόμματος ακόμα. «Δεν είναι θέμα ερμηνείας του καταστατικού είναι θέμα απλής ανάγνωσης. Είναι παραπλανητικό αυτό που κάνουν μέλη της ΚΕ».

«Φοβούνται την οργή του κόσμου» – Προβλέπει αναβολή του συνεδρίου

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης άφησε αιχμές για την συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο, κάνοντας λόγο για «138 μη καταγεγραμμένες ψήφους με μια ΚΕ που αναβλήθηκε 4 ώρες για να σχηματίσει απαρτία, χωρίς να ταυτοποιηθούν τα μέλη της». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν υπήρξε κάλπη στην ψηφοφορία, ούτε καταμετρήθηκαν οι ψήφοι.

Είπε ακόμη: «Αποδέχομαι την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεσή μου, ωστόσο θα έπρεπε να παραμείνω πρόεδρος του κόμματος και να οδηγήσω το κόμμα στο Συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού. Το έκτακτο Συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Το επικείμενο Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους». «Θέλουν να με αποκλείσουν γιατί εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις», πρόσθεσε. Ο Στέφανος Κασσελάκης προέβλεψε ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί. 

Ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος. Όλοι έχουμε δηλώσει βούληση να είμαστε υποψήφιοι. Όποιος εκφράζει το αντίθετο ψεύδεται εν γνώσει του».

Σκωπτικός εμφανίστηκε ο κ. Κασσελάκης  σχετικά με τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απομάκρυνσή του, χαρακτηρίζοντάς τες «σοκαριστικές». Επανέλαβε το ερώτημα «ποιος διοικεί το κόμμα» καθώς διερωτήθηκε και ποιος αποφασίζει μέσα σε λίγα λεπτά να βγάλει μια ψευδή, όπως είπε, ανακοίνωση αντίθετη με το καταστατικό του κόμματος.

«Προσπαθούν να απογοητευτεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κασσελάκης κατήγγειλε στην συνέντευξή του, ότι γίνεται προσπάθεια να απογοητευτεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην εγγραφεί στο κόμμα. «Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η βάση του κόμματος θα πρέπει να μείνει ενεργή, να μην απογοητευτεί και να εκφραστεί στο επικείμενο συνέδριο».

Σκοπεύει να ιδρύσει το δικό του κόμμα;

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ιδρύσει δικό του κόμμα απάντησε ότι «έχουμε το δικό μας κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον εγκαταλείπω, έχω δεσμευτεί ότι δεν θα προδώσω τα μέλη του κόμματος».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί λεκτικής επίθεσης υποστηρικτών του σε δημοσιογράφους, ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε αυτές τις συμπεριφορές και υπογράμμισε ότι «όποιος θέλει να εκφράσει τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος, πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό προς τα άλλα μέλη του κόμματος».