Skip to main content

Καραμανλής και Σαμαράς στην βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παρών και ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην εκδήλωση για τα βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρίστανται αυτήν την ώρα, όπως είχε ήδη γωστοποιηθεί, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Η τελετή των βραβεύσεων διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Παρών είναι επίσης ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην ομιλία του, ο Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στόχος μας είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι το Επιμελητήριο μας και η κοινωνία πορεύονται μαζί.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε φέτος να απονείμουμε τιμητικά βραβεία σε δύο Ολυμπιονίκες μας, σε μία νεαρή αθλήτρια που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με τον αγώνα της και το μετάλλιο που κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αλλά και σε δύο μεγάλους συλλόγους που πέτυχαν κάτι πραγματικά σπουδαίο. Κατέκτησαν ευρωπαϊκές κορυφές.

Τόσο η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League, η αντίστοιχη των νέων που κέρδισε το Youth League, όσο και η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πρόκειται για διεθνείς επιτυχίες που μας γέμισαν υπερηφάνεια ενώ αντανακλούν και στο κομμάτι του επιχειρείν και της οικονομίας, καθώς γύρω από τη λειτουργία των ομάδων δραστηριοποιούνται πάρα πολλοί κλάδοι. Από το λιανεμπόριο έως την εστίαση».

Και πρόσθεσε: «Απόψε τιμούμε όμως και την αριστεία και τις προσπάθειες της νέας γενιάς, που κρατά στα χέρια της τις ελπίδες μας για το αύριο, στο πρόσωπο μίας μαθήτριας που πρώτευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ξέρετε, υπάρχει άμεση σύνδεση της Παιδείας με την αγορά εργασίας και αυτό οφείλουμε να το αναδεικνύουμε.

Μέσω των ειδικών βραβεύσεων τονίζουμε την άρρηκτη, διαχρονική σχέση του επιχειρείν με την πρόοδο και την ευημερία κάθε κοινωνίας.
Το κοινωνικό αποτύπωμα μας είναι κάτι παραπάνω από έντονο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, προχωρήσαμε σε στοχευμένες δράσεις, όπως δεντροφυτεύσεις, για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές στο φυσικό περιβάλλον.

Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της εποχής που είναι το δημογραφικό. Και μία από τις δράσεις μας είναι η ενίσχυση κάθε εργαζομένου στο Επιμελητήριο που αποκτά παιδί, με 5.000 ευρώ. Χρηματοδοτούμε επίσης 10 μεταπτυχιακά προγράμματα για παιδιά των μελών μας. Δημιουργήσαμε το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αθήνα για επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εργαζόμενους.

Για εμάς, η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της συνεκτικής ανάπτυξης.

Είναι αυτή που δημιουργεί ευκαιρίες, εισοδήματα, εθνικό πλούτο.
Όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που δίνουν νόημα στις αξίες και τις αρχές της επιχειρηματικότητας.

Όσοι βραβεύονται σήμερα, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πατρίδας μας, μέσα σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του ΕΕΑ

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος