Skip to main content

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη: Τι αναφέρει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στη δημοσιότητα η απόφαση της Κεντρική Επιτροπής του Σαββάτου

Απάντηση στις αιτιάσεις και τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαρροή στην οποία υπογραμμίζει: «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με απαρτία παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες τις οποίες ο ίδιος ο κύριος Κασελάκης ενορχήστρωσε και καθοδήγησε ανεπιτυχώς».

Παράλληλα δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση της Κεντρική Επιτροπής του Σαββάτου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά το συνέδριό του στις 8-10  Νοεμβρίου 2024, την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου 2024 και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις ημερομηνίες που έχουν ήδη αποφασιστεί».

Τι αναφέρει για το θέμα του αποκλεισμού του

Για το επίμαχο θέμα του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη αφού καταδικάζει «απερίφραστα τη διαρροή του πόθεν έσχες του» και σημειώνει ότι «δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με τα όργανα του κόμματος» αναφέρει: «Η εξώδικη διαμαρτυρία απέναντι στην Κ.Ε. και την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην  πρόεδρο,  είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απολύτως απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά, και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτόξευση κατηγοριών περί διαπλοκής, εκτροπής, κουκουλοφόρων, πραξικοπημάτων, χούντας, κ.ά., είναι φαινόμενα απολύτως καταδικαστέα και οι συμπεριφορές αυτές δεν συνάδουν με συμπεριφορές μελών συντεταγμένου κόμματος, πόσω μάλλον μελών που κατέχουν ή διεκδικούν θέση ευθύνης όπως τη θέση του προέδρου. Πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του κόμματος, δημιουργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστροφής στα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό εξάλλου ήταν και το πλαίσιο της απόφασης μας ήδη από την Κ.Ε. του Νοεμβρίου του 2023.

Όσοι και όσες, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες με την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου και την έκπτωσή του από τη θέση του προέδρου, εκτοξεύουν συκοφαντίες εναντίον του κόμματος τους και φθάνουν στο σημείο να κινούνται με εξώδικα απέναντι στα συλλογικά όργανα του κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι/ες πρόεδροι».