Skip to main content

Θ. Θεοχαρόπουλος στο Naftemporiki TV: Ο Κασσελάκης δεν ήθελε την προσφυγή στη βάση – Επέλεξε τον δικαστικό δρόμο

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour», με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Ερωτηθείς για το σκεπτικό της απόφασης αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Όσοι χαρακτηρίζουν το κόμμα τους με όρους ‘’διαπλοκή’’, ‘’κουκούλες’’ και ‘’εκτροπή’’, όσοι δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων όπως ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει τον εαυτό του ως πρόεδρο ενώ έχει υπάρξει μια πρόταση μομφής στην οποία έχει γίνει έκπτωτος. Και όσοι στέλνουν εξώδικα και απειλούν με εισαγγελικές αρχές το ίδιο τους το κόμμα και τα συλλογικά τους όργανα και μετά το παίρνουν πίσω, λέγοντας ότι ‘’καλώς το έστειλαν αλλά για να μην υπάρχει κανένα πρόσχημα…’’ είναι φανερό ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων του κόμματος, έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν οι υποψηφιότητές τους».

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν θα μπορούσε το ζήτημα Κασσελάκη να επιλυθεί πολιτικά, με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Πολιτικά προσπαθείς να επιλύσεις τα ζητήματα. Καλέσαμε πάρα πολλά στελέχη, πριν γίνει πρόταση μομφής, επί δέκα μέρες καλούσαμε τον πρώην πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα στη βάση για διαδικασία εκλογής προέδρου. Με λίγα λόγια, να οδηγηθούν τα πράγματα ομαλά όπως έγιναν πέρυσι στον ΣΥΡΙΖΑ και όπως γίνεται τώρα στο ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και είχε απαντήσει ‘’κάντε μου πρόταση μομφής και μόνο αν περάσει’’. Όταν έγινε η πρόταση μομφής και πέρασε, μετά δεν δεχόταν το αποτέλεσμα, έλεγε την Κεντρική Επιτροπή απονομοποιημένη, την Κεντρική Επιτροπή που μέχρι τον Ιούλιο ψήφιζε όλες τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, αλλά ψήφιζε όλες τις αποφάσεις. Μόλις η Κεντρική Επιτροπή ψήφισε κάτι άλλο, ήταν ‘’απονομοποιημένη’’ και έφτασαν στην επιλογή των εξωδίκων. Άρα, μπορούσε να επιλυθεί πολιτικά, αν ο κ. Κασσελάκης δεν αποφάσιζε να το επιλύσει δικαστικά είτε υβρίζοντας τα συλλογικά όργανα του κόμματος είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Άρα, όχι μόνο ήταν εξ αρχής αυτός ο στόχος μας, να κριθούν από την βάση, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη – και φαίνεται – γιατί αν ήταν ο στόχος να πάμε στη βάση, θα είχε αποδεχθεί από την πρώτη στιγμή και θα είχε οδηγήσει ο ίδιος την διαδικασία εκλογής».

Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τους χαρακτηρισμούς περί «αντιδημοκρατικών» αποφάσεων, καθώς «πρόκειται για απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες».