Skip to main content

Π. Μαρινάκης για ΠΑΣΟΚ: Δεν άλλαξε ηγεσία, μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές του

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το δηκτικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία έγινε – όπως είπε – σε θετικό κλίμα.

«Ως προς τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ , τέτοιες διαδικασίες μόνο θετικά μπορούν να αναγνωστούν. Να συγχαρώ και εγώ τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, τον συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι επίκειται και μία συνάντηση, μένει να κανονιστεί μεταξύ των γραφείων τους, φαντάζομαι ήταν θετικό το κλίμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του επανεκλεγέντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Δεν παρέλειψε πάντως να ρίξει τα καρφιά του για την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. «Μετά από έναν μεγάλο κύκλο στο ΠΑΣΟΚ, δεν άλλαξε το πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος, μένει να δούμε εάν θα αλλάξουν οι πολιτικές και περιμένουμε να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει μία εναλλακτική και κοστολογημένη πρόταση και θα φύγει από τη λογική της άρνησης κάθε πρωτοβουλίας της κυβέρνησης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Το δηκτικό σχόλιο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε: «Βλέπω κάποιοι να εκπλήσσονται με τις “δημοκρατικές” διαδικασίες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, όσοι τους ξέρουμε από τα Πανεπιστήμια δεν εκπλησσόμαστε καθόλου».

Η απάντηση στην Αφροδίτη Λατινοπούλου για τη δήλωση «ο κ. Μητσοτάκης έχει αριστερή ψυχούλα»

Ερωτηθείς για τις αιχμές της προέδρου της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτης Λατινοπούλου κατά της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ρητορική και αποστροφές όπως «ο κ. Μητσοτάκης έχει αριστερή ψυχούλα» παραπέμπουν σε reality προηγούμενων δεκαετιών. «Θεωρώ υπερβολικό να λέει η κ. Λατινοπούλου, που εντάχθηκε στην ευρωομάδα του Ορμπάν και της Λεπέν, άρα έχει ενσωματωθεί επισήμως στην ευρωπαϊκή άκρα δεξιά, ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της υπευθυνότητας με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί αισθητά οι διαμένοντες στις δομές ανά την επικράτεια και δη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα περί επίσπευσης του χρόνου εκλογής του/της Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας τα προσβλητικά για τον θεσμό.