Skip to main content

Νίκος Καρανίκας: Αδίστακτα τα στελέχη που προώθησαν αποκλεισμό Κασσελάκη

Ο κ. Καρανίκας έκανε επίσης λόγο για μακιαβελική αντίληψη που «δείχνει ανηθικότητα και όχι Αριστερά».

«Τα χθεσινά γεγονότα στενοχώρησαν όλον τον κόσμο της Αριστεράς αλλά έδωσαν μεγάλη χαρά στα στελέχη και τη γραφειοκρατία που έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον σύντροφο πρόεδρο Κασσελάκη», ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Νίκος Καρανίκας εξαπολύοντας μύδρους κατ αόσων προώθησαν τον αποκλεισμό του.

«Περίμενα αυτή την εξέλιξη, τα στελέχη είναι αδίστακτα θεωρούν το κόμμα και την αριστερά ιδιωτική τους υπόθεση», είπε ακόμη και πρόσθεσε:

«Ήταν μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει το 2019 αλλά δεν έγινε (…) Ο Κασσελάκης μπορεί να μην έχει χρόνια στην Αριστερά αλλά έχει την αγάπη της κοινωνίας».

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προώθησαν τον αποκλεισμό του είπε:

«Ήταν προσαμοστικότατοι απέναντι στον καπιταλισμό αλλά ήταν αδίστακτα απέναντι στα μέλη και τη Δημοκρατία. Δεν αντέξαν που εξελέγη ο κ. Κασσελάκης».

Ο κ. Καρανίκας έκανε επίσης λόγο για μακιαβελική αντίληψη που «δείχνει ανηθικότητα και όχι Αριστερά».

Για την επόμενη μέρα είπε ότι «Δημοκράτες με ολιγαρχικούς δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Είναι ολιγαρχικοί, θεωρούν ότι είναι ανώτεροι από την κοινωνία».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν θεωρεί ότι είναι πίσω από όλα αυτά, «αλλά αν είναι θα καταλήξει ομαδάρχης».

Μίλησε πάντως αρκετά απαξιωτικά για τον πρώην πρωθυπουργο λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει «αν δεν μπορεί να το αντέξει όλο αυτό».