Skip to main content

Γ. Βασιλειάδης στο Naftemporiki TV: Ο Κασσελάκης αμφισβητεί αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Η κατάσταση αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το εξώδικο Κασσελάκη μίλησε, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι εξακολουθεί να είναι πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ de facto και de jure, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε: «Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι η πρώτη φορά που δεν αναγνωρίζει τις λειτουργίες ενός κόμματος. Ένα κόμμα έχει κανόνες, είτε μας αρέσουν είτε δεν μας αρέσουν. Δεν είναι απαραίτητο να μας αρέσουν όλοι οι κανόνες, ούτε να συμφωνούμε με όλες τις αποφάσεις», για να προσθέσει: «Η στάση αυτή του κ. Κασσελάκη προσωπικά δεν με εξέπληξε.  Το κάνει κατά κόρον, αμφισβητεί τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις».

Ακόμη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης «επιτίθεται συνεχώς κατά του κόμματος του. Αυτό είναι ανήκουστο  τουλάχιστον για την μεταπολιτευτική Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία. Υπάρχει ένας άνθρωπος, ένα στέλεχος ενός κόμματος, ο οποίος αποκαλεί τους συντρόφους του από κουκουλοφόρους έως διαπλεκόμενους. Στέλνει σε συντρόφους του εξώδικα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει. Το τελευταίο στάδιο μιας τρομακτικής κατάστασης είναι η γελοιοποίηση της ίδιας της κατάστασης. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Μιλάμε για το κόμμα που θα πρέπει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα – ένα μοντέλο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα δεσμά της δεξιάς και των νεοφιλελεύθερων μονοδρόμων», υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μπλεγμένοι μέσα στη σφαίρα του κ. Κασσελάκη, ο οποίος πέρα από την προσωπικότητά του και τον εαυτό του δεν μπορεί να δει τίποτα παραπέρα. Δεν μπόρεσε να δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά, να μπορέσει ένας κομματικός μηχανισμός που είναι ζωντανός να λειτουργήσει μαζί του και όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Και το αποτέλεσμα είναι όλο αυτό που ζούμε αυτόν τον καιρό. Πλέον, ξαναλέω, αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης», συμπλήρωσε.

Για το εξώδικο

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στο εξώδικο που απέστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος, λέγοντας ότι «προφανώς ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ανακαλέσει τίποτα. Δεν μας κάνει χάρη που δεν πάει στον εισαγγελέα. Προσπαθεί να μαζέψει το λάθος το οποίο έκανε και δεν έχει την παρρησία να πει ‘’ανακαλώ το εξώδικο αυτό».

«Παρ’όλα αυτά η Κεντρική Επιτροπή, γιατί η Κεντρική Επιτροπή είναι ο λήπτης του εξωδίκου, σε εμάς τους 295 απευθύνεται και πρέπει να τοποθετηθούμε επί αυτού, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες», ανάφερε.

Για το ενδεχόμενο διαγραφής Κασσελάκη

Ακόμη, ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε ότι «η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει κανένα μέλος του κόμματος. Αν η Κεντρική Επιτροπή πάρει απόφαση να στείλει το θέμα αυτό στην Επιτροπή Δεοντολογίας, νομίζω ότι για αυτά τα ζητήματα η Επιτροπή Δεοντολογίας θα έπρεπε να λειτουργεί και αυτεπάγγελτα».