Skip to main content

Δ. Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) στη «Ν»: Ο Στέφανος Κασσελάκης μάλλον θέλει κάποιο άλλο κόμμα

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει τον εαυτό του απέναντι από αυτό το κόμμα. Μάλλον θέλει κάποιο άλλο κόμμα, το ερώτημα είναι γιατί προσπαθεί για το ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός μιλώντας στην εκπομπή Rush Hour με την Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Ειδικότερα ανέφερε πως «προφανώς ο πρώην πρόεδρος επιλέγει τη διαδικασία της θυματοποίησης, επιλέγει να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, τοξικότητα και διχασμό. Έτσι προκύπτει το ερώτημα αν θέλει να είναι υποψήφιος. Αν πραγματικά θέλει την κρίση των μελών γιατί με αυτά που κάνει προφανώς δείχνει κάτι άλλο. Θέτει τον εαυτό του απέναντι από αυτό το κόμμα. Μάλλον θέλει καάποιο άλλο κόμμα, το ερώτημα είναι γιατί προσπαθεί για το ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι αναγκαίο στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου να υπάρξει πολιτική συζήτηση, να καταθέσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι το πρόγραμμά τους, τις θέσεις τους, τις απόψεις τους και το τί θέλουν να κάνουν με το κόμμα, πώς σκέφτονται τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο και το πρόγραμμά τους για την πατρίδα και τη χώρα μας».

Χρειάζεται διάλογος με θέσεις και προγράμματα

«Χρειάζεται διάλογος με θέσεις, με προγράμματα, για να έχουμε μία μαζική, συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία. Είναι αυτονόητο βέβαια ότι για όλα αυτά, για να υπάρξουν όλα αυτά την πρώτη ευθύνη την έχουν οι υποψήφιοι πρόεδροι οι οποίοι οφείλουν να διαφυλάξουν και το κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας στη προσυνεδριακή, συνεδριακή, προεκλογική περίοδο για να πάμε ομαλά και πολιτισμένα στις συλλογικές διαδικασίες χωρίς αποκλεισμούς χωρίς διαγραφές», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος.

Για το κλίμα που διέπει τώρα το κόμμα και το αν μπορεί να υπάρξει θετικό κλίμα, με πολιτικό διάλογο και συνεργασία, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι «δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτή η προϋπόθεση δυναμιτίζεται, τινάζεται στον αέρα με αποστολή εξωδίκων με συνέχιση της τοξικότητας και του διχασμού και της εσωστρέφειας με ευθύνη του πρώην προέδρου, ο οποίος προχωρά σε ένα εκ νομικισμό, μια ποινικοποίηση της διαδικασίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι αδιανόητο να στέλνεται εξώδικο με απειλή εισαγγελέα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για ένα ζήτημα το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει αφού τα Πόθεν Έσχες όλων των πολιτικών είναι στη δημοσιότητα και η συμφωνία ήταν να δοθεί η δημοσιοποίησή του».