Skip to main content

Δ. Τεμπονέρας στο Naftemporiki TV: Αδύνατη η συμπόρευση Κασσελάκη με ΣΥΡΙΖA – Η διάσπαση έχει ήδη συμβεί

Αιχμές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη προς την Πολιτική Γραμματεία σχολίασε, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Διονύσης Τεμπονέρας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στέφανου Κασσελάκη μετά την συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη και αν καταλαβαίνει αν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πίσω το εξώδικο, ο κ. Τεμπονέρας είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω αμφιβολίες για το τι σκοπούς εξυπηρετούσε πράγματι η αποστολή του εξωδίκου, κάτι που είναι πρωτοφανές για τα κομματικά χρονικά, όχι μόνο αριστερού κόμματος αλλά οποιουδήποτε κόμματος».

«Δυσκολεύομαι πραγματικά να καταλάβω πώς γίνεται ένας υποψήφιος πρόεδρος που θέλει να ηγηθεί ενός κόμματος να στέλνει εξώδικο κατά του κόμματός του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να διαγραφεί, όπως έχουν θέσει το ζήτημα ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Τα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πολιτικά. Έχω πει επανειλημμένα ότι το τελευταίο έτος της ηγεσίας του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Κασσελάκη, υπήρξε ένας έτος κατά το οποίο ο χώρος υπέφερε. Υπήρξε μια μακρά πορεία αποιδεολογικοποίησης. Θυμίζω τις δηλώσεις οι οποίες είναι ξένες προς τον χώρο, όχι μόνο της αριστεράς, αλλά του προοδευτικού χώρου, για ‘’πληρωμές εργαζομένων με στοκ όψεως’’, τα περί ‘’Ιερής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ’’, τα συνθήματα για ‘’Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’’, τις αλλεπάλληλες και με μεγάλη ευθύνη ανακοινώσεις τις οποίες έδιναν από το Γραφείο Τύπου του κόμματος με τη συμμετοχή βεβαίως και την πρωτοβουλία της ηγεσίας. Όλα αυτά έχουν αφήσει βαρύ τραύμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ιδεολογικό, προγραμματικό και οργανωτικό έλλειμμα. Και αυτό ακριβώς ‘’πιστώνεται’’ στον Στέφανο Κασσελάκη. Άρα, κατά την άποψή μου, τα πεπραγμένα της περιόδου αυτής καθιστούν τον κ. Κασσελάκη ασυμβίβαστο με την ιδιότητα όχι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά με την ιδιότητα του προέδρου οποιουδήποτε κόμματος της αριστεράς ή οποιουδήποτε κόμματος του προοδευτικού χώρου».

«Έχω κάθετες πολιτικές διαφωνίες με τις απόψεις, τις τοποθετήσεις, τα πεπραγμένα, τα περί ‘’κουκουλοφόρων’’, όλα αυτά που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, τα εξώδικα και όλα αυτά τα οποία συνέβησαν, καθιστώντας το κόμμα περίγελο στην κοινωνία. Και λυπάμαι που το λέω έτσι», επισήμανε ο κ. Τεμπονέρας.

«Αδύνατη η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκη»

Ακόμη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «την επαύριο των ευρωεκλογών καταθέσαμε μια πολιτική πρόταση η οποία μιλούσε για τη σύμπτυξη ενός αριστερού δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου, με την έναρξη βεβαίως ενός διαλόγου στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που να δίνει κυβερνητική διέξοδο. Αντί να αφουγκραστεί η ηγεσία αυτή ακριβώς την πρόταση, η οποία ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου που μιλούσαμε και ρητά αναφέρει η πρόταση του συνεδρίου ότι πάμε σε μια προσπάθεια να ηγηθούμε μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας μέσα στο επόμενο διάστημα, ο κ. Κασσελάκης άρχισε να ανασύρει εκφράσεις περί ‘’Κεντροαριστεράς της διαπλοκής’’, ‘’συνεργασίες κάτω από το τραπέζι και συμφωνίες’’, πράγματα τα οποία αν θέλετε παραβιάζουν τις ίδιες τις συλλογικές μας αποφάσεις».

«Όλα αυτά που σας περιγράφω προφανώς δημιουργούν ένα τεράστιο ζήτημα, ενός ανθρώπου ο οποίος προσπαθεί με τη δική του προσωπική στρατηγική να έρθει να επιβάλλει αποφάσεις, οι οποίες είναι κόντρα στις συνολικά επεξεργασμένες συλλογικές μας αποφάσεις. Αυτό, κατά την άποψή μου, καθιστά αυτή τη συμπόρευση πολιτικά αδύνατη», ανάφερε ο κ. Τεμπονέρας.

«Η διάσπαση έχει ήδη συμβεί»

Τέλος, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπάρχει πολιτικό και ψυχικό χάσμα. Αυτό είναι σαφές. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η διάσπαση έχει ήδη συμβεί».