Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης από νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Το ΕΣΥ αλλάζει – Να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις ιδιωτικές χορηγίες

EUROKINISSI/ΓΤ Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Το νοσοκομείο Παίδων υπόδειγμα σχετικά με πώς το ΕΣΥ μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Στο σχέδιο με χρονικό ορίζοντα τριετίας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σήμερα Πέμπτη το πρωί.

Όπως τόνισε, «το ΕΣΥ αλλάζει, χωρίς να κρύβουμε τα προβλήματα». Πέρα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι ιδιωτικές χορηγίες.

Για το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ανέφερε ότι όποιος επισκεφθεί τα νέα τμήματα, αλλά και τις υπόλοιπες υποδομές του νοσοκομείου, θα διαπιστώσει ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ανέφερε, δε, ότι πρόκειται για υπόδειγμα σχετικά με πώς το ΕΣΥ μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε επιπλέον ότι η χώρα χρειάζεται και σήμερα ευεργεσίες που θα συνδράμουν τους δημόσιους πόρους. Σε αυτό το σημείο, τόνισε ότι το σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2027, είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής χορηγίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο κέντρο ψυχικής υγείας στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, είπε ότι αποτελούν προτεραιότητα τα θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «γνωρίζουμε πως έχουμε ελλείψεις ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό» και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι σύγχρονες υποδομές να πλαισιώνονται από το προσωπικό που χρειάζεται».

Αδ. Γεωργιάδης: Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ αλλάζουν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο νοσοκομείο». Όπως τόνισε, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ αλλάζουν.

Αναφέρθηκε επίσης στις νέες προσλήψεις που θα γίνουν το 2025, ενώ τόνισε ότι «έχουμε αξιοποιήσει και ιδιωτικές χορηγίες για να παράσχουμε κοινωνικό έργο σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».