Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης στο Naftemporiki TV: Ξένο σώμα ο Στ. Κασσελάκης – Αν είχε ψήγμα πολιτικής συνείδησης, θα έπρεπε να έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλάει στο κανάλι της «Ν»

«Αν είχε ψήγμα πολιτικής συνείδησης και ψήγμα ενσυναίσθησης, θα έπρεπε να έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Rush Hour.

«Είναι ξένο σώμα, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά για όλον τον προοδευτικό κόσμο με αυτά που έχει πει σε πολιτικό επίπεδο και με όσα έχει κάνει» τόνισε ο κ. Σπίρζης.

«Μπορεί να στέλνει εξώδικο στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ένας έκπτωτος πρόεδρος; Το έχετε ξαναδεί;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Όλη η Κ.Ε. πήγαμε και διαρρεύσαμε το πόθεν έσχες του;».

«Αυτός που φοβάται την προσφυγή στη βάση, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης»

«Δόλιοι είναι όσοι θέλουν να κρύψουν το πόθεν έσχες τους» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι είναι καταδικαστέα η διαρροή, προσθέτοντας: «Να καταγγείλει ο Στ. Κασσελάκης ποιον υποπτεύεται πολιτικά, να κάνει και μηνύσεις, να ρωτήσει και την Εφημερίδα των Συντακτών, γιατί αν έχει μία πηγή από το περιβάλλον Κασσελάκη τι θα πούμε;».

«Αυτός που φοβάται την προσφυγή στη βάση, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης» τόνισε και έφερε το παράδειγμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος όταν αμφισβητήθηκε, προσέφυγε στη βάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την εκλογή προέδρου.

«Δεν γίνεται εδώ να έχουμε ένα κόμμα που ο έκπτωτος –ευτυχώς- πρόεδρός του θα λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή αμυντική συμμαχία και χθες βουλευτής του να ζητεί πειθαρχικά μέτρα εναντίον στρατευμένου που συμμετείχε σε αντιπολιτευτική διαδήλωση» σημείωσε, αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Παππά.

Καταλόγισε, δε, στον κ. Κασσελάκη ότι «έχει δώσει σωσίβιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της Ν.Δ.», καθώς και ότι επί των ημερών του «σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια συλλογική και δημοκρατική λειτουργία».

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «ο Σωκράτης Φάμελλος στο προηγούμενο συνέδριο έσωσε τον Στέφανο Κασσελάκη, έκανε πρόταση ότι δεν χρειάζεται να πάμε σε εκλογική διαδικασία και πέρασε η πρότασή του», ενώ τόνισε ότι «από τους υποψηφίους προέδρους δεν υπάρχει ούτε ένας που είναι στους ‘87’ και ούτε ένας που δεν στήριζε μέχρι πρόσφατα τον Στέφανο Κασσελάκη».

«Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα συνέδριο επανίδρυσης, να επαναφέρει την πολιτική και στο εσωτερικό του και στη δημόσια συζήτηση, με οποιονδήποτε στην ηγεσία πλην Στέφανου Κασσελάκη, με οποιονδήποτε σέβεται τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτικού κόσμου» τόνισε.