Skip to main content

Γερουλάνος: Κάλεσμα συμμετοχής στον β’ γύρο – Διαμαντοπούλου: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ίσες αποστάσεις Γερουλάνου - Διαμαντοπούλου από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας

Ενωτικά μηνύματα εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εκπέμπουν ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου, εξακολουθώντας να τηρούν ίσες αποστάσεις από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο μονομάχους απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην τελική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής. «Απευθύνω κάλεσμα, να μη μείνει κανένας σπίτι. Οι άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, που είναι μόνο αυτοί που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, να πάνε στην κάλπη, για να δυναμώσουμε» είπε σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Παύλος Γερουλάνος: Ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να προσπαθήσουμε να χειραγωγήσουμε το σώμα

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψηφίους, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Γερουλάνος απέκλεισε το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως: «Το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Οι εποχές που κάποιος μπορούσε να φέρει τόσες εκατοντάδες ψήφους σε μια κάλπη, δεν υπάρχει πια. Ο κόσμος κρίνει, υπάρχουν οικογένειες που ψηφίζουν εντελώς διαφορετικά ο ένας από τον άλλον. Το να πεις ότι ‘εγώ σας κατευθύνω προς τα εκεί’, είναι προσβλητικό απέναντι στο σώμα. Πραγματικά, πιστεύω ότι ούτε μπορείς, ούτε πρέπει να προσπαθήσεις να χειραγωγήσεις το σώμα, το οποίο έρχεται να σε ψηφίσει. Νομίζω ότι οι άνθρωποι ήρθαν με έναν σεβασμό απέναντι σε αυτό που είχα να δώσω εκείνη την ώρα, σε αυτόν τον αγώνα. Από εκεί και πέρα, το μόνο το οποίο ζητάω εγώ, είναι ο κόσμος να πάει να ψηφίσει, να μην εγκαταλείψουν τη μάχη, απλώς επειδή δεν είναι ο αγαπημένος τους υποψήφιος εκεί».

Άννα Διαμαντοπούλου: Στις 14 Οκτωβρίου θα είμαστε ενωμένοι

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έχει ξεχωριστές συναντήσεις σήμερα με τους κ. Δούκα και Ανδρουλάκη σημείωσε σε ανάρτησή της πως την πρώτη Κυριακή «κάναμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα για μια νέα δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ» και πως «μένουν να γίνουν ακόμα πολλά», διαβεβαιώνοντας πως η ίδια θα είναι «στην πρώτη γραμμή». «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν, μας δυνάμωσαν. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου και ονειρευτήκαμε μαζί. Όλους τους ανθρώπους σε κάθε σημείο της Ελλάδας που αυτοοργανώθηκαν. Είμαι εδώ, παρούσα, με όλες μου τις δυνάμεις και πιστεύω βαθιά ότι στις 14 Οκτωβρίου θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε ανάρτησή της.

Διαβάστε ακόμη:

Ν. Ανδρουλάκης: Επιλογή συνέχειας με διορθωτικές κινήσεις και στόχο την πολιτική επάρκεια και την αμφίπλευρη διεύρυνση

Χάρης Δούκας για συνάντηση με Διαμαντοπούλου: Σε κάθε περίπτωση με την Άννα θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα