Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στην Κροατία σήμερα για τη Σύνοδο για την Ουκρανία

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο Ντουμπρόβνικ η Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία.

Η Κροατία θα φιλοξενήσει 12 κράτη καθώς και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ένα ακόμη ταξίδι του για να συγκεντρώσει την υποστήριξη των συμμάχων, καθώς οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ θέτουν εν αμφιβόλω την τύχη της Ουκρανίας.

Η σύνοδος κορυφής θα δείξει ότι «ολόκληρη η περιοχή υποστηρίζει την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό στον αγώνα για την ελευθερία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Υποσχέθηκε τη συνεχή «αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ουκρανία… συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής υποστήριξης».

Μαζί με τους Ζελένσκι και Πλένκοβιτς θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Κοσσυφοπέδιο, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

«Αναμένουμε ότι η περιοχή θα ενωθεί για να σηματοδοτήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν.