Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα Πόθεν Έσχες των 5 υποψηφίων αρχηγών

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στη δημοσιότητα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και το εξώδικο Κασσελάκη

Στη δημοσιότητα έδωσε  ο ΣΥΡΙΖΑ τα πόθεν έσχες των Κασσελάκη, Φάμελλου, Φαραντούρη, Πολάκη και Γκλέτσου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και το εξώδικο Κασσελάκη για διαρροή του δικού του Πόθεν Έσχες.

Τα Πόθεν Έσχες

Στέφανος Κασσελάκης

POTHEN_ESXES_KASSELAKIS

Σωκράτης Φάμελλος

ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ-ΦΑΜΕΛΛΟΣ_01

Παύλος Πολάκης

ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ-ΠΟΛΑΚΗΣ_01

Νικόλας Φαραντούρης

ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ_ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ_01

Απόστολος Γκλέτσος

ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ-ΓΚΛΕΤΣΟΣ-01

Καταιγιστικές εξελίξεις

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εξώδικο που έστειλε ο κ. Κασσελάκης -με την ιδιότητα μάλιστα του «προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»- στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και στην Κεντρική Επιτροπή για τη διαρροή του πόθεν έσχες του στην Εφημερίδα των Συντακτών, είναι καταιγιστικές.

Η εφημερίδα αναφερόταν με λεπτομέρειες σε διάφορα «θολά σημεία» και έθετε ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του Κασσελάκη.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του εξώδικου, ζήτησε διά του διευθυντή του γραφείου την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου,  χρεώνοντάς της τη διαρροή στοιχείων.

Εν μέσω της νέας θύελλας που ξέσπασε, η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να έθεσε θέμα διαγραφής του πρώην αρχηγού.

«Επιστρέφεται ως απαράδεκτη»

Τελικά αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 12/10/2024  ώστε, όπως αναφέρει το κείμενο απόφασης «να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου».

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει ακόμη: «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρο και επιστρέφεται ως απαράδεκτη».

Πολάκης: Να αποσυρθούν τα εξώδικα

Παρέμβαση στις εσωκομματικές εξελίξεις,  έκανε με δήλωση του ο Παύλος Πολάκης το βράδυ, καλώντας τους συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος να συναντηθούν και να συμφωνήσουν από κοινού τους όρους ενός «έντιμου και καθαρού αγώνα».

Παράλληλα ζήτησε να αποσυρθούν τα εξώδικα και να σταματήσει η “παραφιλολογία” για περί διαγραφής υποψήφιου προέδρου.

.