Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές τοποθετήσεις κατά Κασσελάκη, για «τραμπισμό» τον κατηγορεί ο Γ. Ραγκούσης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σκληρές τοποθετήσεις κατά Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύ είναι το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με τα περισσότερα στελέχη να τοποθετούνται κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε: «Πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ.

Στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής. Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Η Κ.Ε. είχε βάλλει ως προϋπόθεση για τις υποψηφιότητες τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και τώρα έστειλε εξώδικο στα όργανα του κόμματος με την ιδιότητα “πρόεδρος”

Υπέρ της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης» και πρότεινε:

– Σύγκληση ΚΕ για απόρριψη της υποψηφιότητάς του, καθώς δεν σέβεται καταστατικές αρχές και αποφάσεις, μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

– Παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής

Τέλος, στην «ΚΟ δε μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δε σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος».

Τελιγιορίδου: όχι στη διαγραφή Κασσελάκη

Σε διαφορετική κατεύθυνση ήταν η τοποθέτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία τάχθηκε κατά της διαγραφής Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Ενδεχόμενη διαγραφή θα λειτουργήσει διαλυτικά για το κόμμα, πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλους και να σταματήσει η τοξικότητα. Εάν θέλουμε να σηκώσουμε κεφάλι πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά».