Skip to main content

Χάρης Δούκας: Αν ήταν στον β’ γύρο ο Παύλος Γερουλάνος, θα τον στήριζα

Dimitris Kapantais / SOOC

«O κ. Γερουλάνος έχει ένα σχέδιο και αυτό θα συζητήσουμε» δήλωσε εν όψει της συνάντησής τους στη Βουλή - Τι είπε για τον Ν. Ανδρουλάκη και την Άννα Διαμαντοπούλου

Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο, δήλωσε ο Χάρης Δούκας, εν όψει της τελικής αναμέτρησης με τον Νίκο Ανδρουλάκη την προσεχή Κυριακή, προσθέτοντας πως το κόμμα έχει μοναδική ευκαιρία να φύγει από την στασιμότητα και να κάνει ένα άλμα.

Ερωτηθείς για την στάση των 4 υποψηφίων που έμειναν εκτός κούρσας, ο κ. Δούκας τόνισε σε συνέντευξή του στον Ant1 πως, αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος, ο ίδιος θα τον στήριζε, «ως θέση αρχής και συνέπειας».

Για τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Γερουλάνο σήμερα στη Βουλή είπε πως «προφανώς θα συζητήσουμε για τις πολλές μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, μπορεί κάποιος να πειστεί ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα; Και άλλοι υποψήφιοι έχουν ωραίες ιδέες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να γίνει μια  κεντρική πρόταση».

«Δεν έχω επιλέξει από τώρα ποιος θα είναι επικεφαλής της Κ.Ο.»

Ξεξαθάρισε δε πως δεν έχει επιλέξει από τώρα ποιος θα είναι επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. «Έχουμε πολλούς άξιους βουλευτές, θα λειτουργήσουν και τα όργανα. Ο κ. Γερουλάνος έχει ένα σχέδιο και αυτό θα συζητήσουμε» συμπλήρωσε.

Δήλωσε ακόμη πως ο ίδιος επιθυμεί να γίνει debate με τον κ. Ανδρουλάκη. «Πρέπει να συζητάμε δημόσια, να λέμε τις απόψεις μας, να συζητήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα».

Ερωτηθείς για την Άννα Διαμαντοπούλου και τυχόν αξιοποίηση της και για τους μεταξύ τους προεκλογικούς διαξιφισμούς, ο Χάρης Δούκας απάντησε: «Δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία του χώρου και όχι να είναι δεκανίκι της δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που μπορεί να κυβερνήσει και πρέπει να εκφράσουμε τις ανησυχίες των 300.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν». Σημείωσε πάντως πως «μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική ατζέντα και του Γερουλάνου και της Διαμαντοπούλου».

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αν ο Χάρης Δούκας τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε: «Θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος και της Κ.Ο., πρέπει να είναι ο καθένας ηγέτης στον τομέα του. Υπάρχει πρόταση μου, με νούμερα και αριθμούς, φτιαγμένη από εξειδικευμένους επιστήμονες. Σημασία έχει η συνδιαμόρφωση, για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα».

Διαβάστε περισσότερα:

ΠΑΣΟΚ: Σε θέσεις μάχης Ανδρουλάκης και Δούκας – Πυρετός διεργασιών, βολιδοσκοπήσεις και ζυμώσεις για το debate