Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Σε θέσεις μάχης Ανδρουλάκης και Δούκας – Πυρετός διεργασιών, βολιδοσκοπήσεις και ζυμώσεις για το debate

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Διαδοχικά ραντεβού των δύο μονομάχων με τον Παύλο Γερουλάνο - Συνάντηση των επιτελείων το απόγευμα για τους όρους και την ημερομηνία του debate

Πυρετός διεργασιών επικρατεί στα επιτελεία του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα εν όψει της τελικής αναμέτρησης της 13ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι διαβουλεύσεις εντείνονται και τα τηλεφωνήματα των δύο μονομάχων έχουν πάρει φωτιά με στόχο να διαμορφώσουν στρατηγικές συμμαχίες και να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή συστράτευση στην τελική ευθεία για τον β’ γύρο, την προσεχή Κυριακή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπει στη μάχη της δεύτερης Κυριακής έχοντας ως «προίκα» την πρωτιά του στον α’ γύρο και τη διαφορά των 24.798 ψήφων από τον Χάρη Δούκα. Ο Χάρης Δούκας ελπίζει από την πλευρά του στη συσπείρωση όσων ζητούν αλλαγή ηγεσίας, με το επιχείρημα ότι το κόμμα «πρέπει να φύγει από την στασιμότητα και να κάνει ένα άλμα».

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας εντείνουν τις βολιδοσκοπήσεις στους τέσσερις υποψήφιους του α’ γύρου που έμειναν εκτός κούρσας. Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου απέφυγαν στις δηλώσεις τους την περασμένη Κυριακή να δώσουν «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους, αφήνοντάς τους να επιλέξουν ανεπηρέαστοι.

Πρέσινγκ στον Παύλο Γερουλάνο

Οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας εντείνουν πάντως το «πρέσινγκ» και σήμερα συναντώνται διαδοχικά με τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον α’ γύρο με μικρή διαφορά από τον κ. Δούκα. Ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε ήδη με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ σειρά έχει το ραντεβού με τον κ. Δούκα στη Βουλή.

Ερωτηθείς για 4 που έμειναν εκτός β’ γύρο ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε χθες: «Τιμώ τους συνυποψηφίους μου γιατί έδωσαν πραγματικά έναν σημαντικό αγώνα, δεν υπάρχει παζάρι αλλά η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε όλοι μαζί».

Ν. Ανδρουλάκης: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στα νέα του όρια, που είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας συνέχισε σήμερα τα «ανοίγματα» και σε συνέντευξή του σήμερα στον Ant1 είπε πως «αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος» ο ίδιος θα τον στήριζε «ως θέση αρχής και συνέπειας». Ερωτηθείς για το επικείμενο ραντεβού με τον κ. Γερουλάνο και το ενδεχόμενο να του προτείνει να είναι εκείνος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Δούκας απάντησε ότι «με τον Παύλο Γερουλάνο προφανώς θα συζητήσουμε για τις πολλές μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, μπορεί κάποιος να πειστεί ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα; Και άλλοι υποψήφιοι έχουν ωραίες ιδέες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να γίνει μια  κεντρική πρόταση» πρόσθεσε. Ξεκαθάρισε δε πως δεν έχει επιλέξει από τώρα ποιος θα ειναι επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. «Έχουμε πολλούς άξιους βουλευτές, θα λειτουργήσουν και τα όργανα. Ο κ. Γερουλάνος έχει ένα σχέδιο και αυτό θα συζητήσουμε» συμπλήρωσε.

Χ. Δούκας: «Άνοιγμα» στους 4 «χαμένους» της κάλπης του ΠΑΣΟΚ

Στο τραπέζι η ημερομηνία και οι όροι του debate

Στο μεταξύ το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των κ. Ανδρουλάκη και Δούκα προκειμένου να συζητήσουν για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των δύο. Αμφότεροι τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας, αλλά μένει να συμφωνήσουν για τους όρους του debate, καθώς και για την ημερομηνία του.

naftemporiki.gr