Skip to main content

Χ. Δούκας: «Άνοιγμα» στους 3 «χαμένους» της κάλπης του ΠΑΣΟΚ

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Η δική μου επιλογή είναι επιλογή νίκης και χτυπά το σύστημα Μητσοτάκη».

«Το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας είναι πανίσχυρο. Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι χθεσινές κάλπες του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Χ. Δούκας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας για ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δούκας μιλώντας στο OPEN, έκανε «άνοιγμα» στους «χαμένους» της κάλπης,  ενόψει του β΄γύρου της Κυριακής, καθώς ανέφερε ότι στόχος του είναι  «να αξιοποιήσει τις πολύ καλές πολιτικές προτάσεις που έχουν τα προγράμματα των Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου, Κατρίνη και Γιαννακοπούλου, τους καλεί να δουλέψουν όλοι μαζί, με κοινή την αγωνία να αλλάξουν τη χώρα».

Μάλιστα  εξήρε ιδιαίτερα το πρόγραμμα του κ. Γερουλάνου – τρίτου σε αριθμό ψήφων- και στην ερώτηση αν  θα είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, ο κ. Δούκας τόνισε ότι «ο Παύλος θα επιλέξει το ρόλου του στο ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά την επίθεση που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητά του, δήλωσε: «Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση, γιατί η δική μου επιλογή είναι επιλογή νίκης και χτυπά το σύστημα Μητσοτάκη».

«Και οι δύο μηχανικοί ξέρουμε και καλά μαθηματικά»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς για τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ότι το 70% των ψηφοφόρων τον αποδοκίμασε  υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Επειδή είμαστε και οι δύο μηχανικοί ξέρουμε και καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή νομίζω ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε υποψήφιος; Ή ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του 2021, ένα 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος; Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Οι πολίτες ήρθαν στη διαδικασία, μας τίμησαν, επέλεξαν για τον πρώτο γύρο, θα επιλέξουν και στον δεύτερο. Από τη δική μου την πλευρά, είμαι πολύ ευχαριστημένος, τους τιμώ όλους και μαζί θα προχωρήσουμε γιατί πια τα πράγματα έχουν πάρει μία σταθερά ανοδική τροχιά».