Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Τι έδειξε η εκλογική μάχη στις Περιφέρειες – Τα «κάστρα» του Ν. Ανδρουλάκη και οι εκπλήξεις

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα σε 9 Περιφέρειες - Πρώτος ο Π. Γερουλάνος στην Αττική – 4ος ο Χάρης Δούκας στο λεκανοπέδιο

Επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη σε 9 από τις 13 Περιφέρειες δείχνουν τα αποτελέσματα του χθεσινού, πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα επαναδιεκδικήσει την ηγεσία την ερχόμενη Κυριακή έχοντας απέναντί του τον Χάρη Δούκα, πέτυχε σαρωτική νίκη στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, όπου κυριάρχησε με 61,87%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η ΕΡΤ, δεύτερη στην Περιφέρεια Κρήτης ήρθε η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,33% και τρίτος ο Χάρης Δούκας με 11,81%. Ο Παύλος Γερουλάνος συγκέντρωσε 10,96%, ο Μιχάλης Κατρίνης 2,26% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 0,77%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα σε οκτώ ακόμη Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Εκτός από την Κρήτη, ο κ. Ανδρουλάκης πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (40,62%), στην Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης (32,59%) και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (32,04%).

Αποτελέσματα εκλογών ΠΑΣΟΚ: Η διαφορά Ανδρουλάκη-Δούκα στον α’ γύρο και οι 858 ψήφοι που έκριναν το ντέρμπι με Γερουλάνο για τη β’ θέση

Πρώτος ο Παύλος Γερουλάνος στην Αττική – 4ος ο Χάρης Δούκας

Ωστόσο ήρθε τρίτος στην εκλογική μάχη της Αττικής, με τον Παύλο Γερουλάνο να κερδίζει σε ψήφους στο λεκανοπέδιο με δεύτερη την Άννα Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής (ε.τ. 227/228) ο κ. Γερουλάνος τερμάτισε πρώτος με 27,18% και η κ. Διαμαντοπούλου συγκέντρωσε 25,56%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 20,81%, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αντίπαλός του στον β’ γύρο και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ήρθε τέταρτος στην Αττική με 17,93%. Στην ίδια Περιφέρεια ο Μιχάλης Κατρίνης συγκέντρωσε 5,33% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 3,19%.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το στοίχημα των συμμαχιών

Πρωτιά του Π. Γερουλάνου και στα Ιόνια Νησιά

Ο Παύλος Γερουλάνος επικράτησε όμως και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συγκεντρώνοντας 31,98% έναντι 25,16% που έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επικράτηση του Χάρη Δούκα στην Ήπειρο

Η μόνη Περιφέρεια όπου επικράτησε ο Χάρης Δούκας ήταν αυτή της Ηπείρου. Συγκεκριμένα ο κ. Δούκας συγκέντρωσε 30,94%, έναντι 26,87% που έλαβε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Πρώτος ο Μιχάλης Κατρίνης στη Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χάρισε την πρωτιά στον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος άλλωστε εκλέγεται στην Ηλεία. Συγκεκριμένα ο κ. Κατρίνης ήρθε πρώτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 26,09%, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,25%.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα οριστικά αποτελέσματα του α’ γύρου – Τα τελικά ποσοστά των υποψηφίων