Skip to main content

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιον έβγαλαν νικητή οι κάλπες στη Μ. Βρετανία – Πώς ψήφισαν σε Βρυξέλλες και Ντίσελντορφ

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Γερουλάνος πρώτος σε σταυρούς στο Λονδίνο, πρωτιά Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες, επικράτηση Ανδρουλάκη στο Ντίσελντορφ

Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το μόνο εκλογικό κέντρο που στήθηκε στη χώρα, σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, στο πλαίσιο των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Η κάλπη άνοιξε στις 10:22 τοπική ώρα και έκλεισε στις 5 το απόγευμα. Η εκλογική διαδικασία πήρε παράταση μιας ώρας, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάποιοι ήρθαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες και δεν τελικά δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

Συνολικά ψήφισαν 266 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και από αυτούς έλαβαν κατά σειρά ψήφων: Γερουλάνος Παύλος 96, Διαμαντοπούλου Άννα 92, Ανδρουλάκης Νίκος 46, Δούκας Χάρης 24, Γιαννακοπούλου Νάντια 3, Κατρίνης Μιχάλης 3, Άκυρα 2.

Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2021 στη Μεγάλη Βρετανία είχαν ψηφίσει 224 άτομα.

Στις Βρυξέλλες η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε 122 ψήφους, ο Παύλος Γερουλάνος 114, ο Νίκος Ανδρουλάκςη 41, ο Χάρης Δούκας 29, ο Μιχάλης Κατρίνης 5 και η Νάντια Γιαννακοπούλου 4.

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με 88 ψήφους, ο Παύλος Γερουλάνος δεύτερος με 35. Η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε 22ψήφους, ο Χάρης Δούκας 16, ο Μιχάλης Κατρίνης 3 και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2.