Skip to main content

Τι προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις για εκλογές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Η ανάλυση του Αν. Δρυμιώτη στο Naftemporiki TV

Ανάλυση του Ανδρέα Δρυμιώτη για τις εκλογικές διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή RUSH HOUR με τον Τάκη Σπηλιόπουλο.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη και την εκ νέου υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τα φόντα να γίνει μεγάλος πολιτικός. Μπορεί ο κόσμος ακόμη να μην το έχει δει, αλλά οι άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ένα πολιτικό αισθητήριο, που έχουν λιώσει και παπούτσια στους αγώνες, το έχουν καταλάβει όλοι. Είναι ελάχιστοι πλέον αυτοί που τον στηρίζουν εσωτερικά».

Και πρόσθεσε πως «ακόμα και άνθρωποι που τον είχαν υποστηρίξει, πλέον τον έχουν αποκηρύξει, όπως ο Πολάκης και ο Παππάς».

Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB για τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο εκλογικός αναλυτής είπε χαρακτηριστικά: «Έχω την εντύπωση πώς οι δημοσκοπήσεις στα θέματα των προσώπων δεν είναι ποτέ ακριβείς. Έχω αυτή την αίσθηση κι έχω δει πάρα πολλές φορές, ακόμα και σε βουλευτικές εκλογές που πληρώνουν οι υποψήφιοι εταιρείες για να τους κάνουν δημοσκοπήσεις, να τους λένε ότι θα βγεις με τα τσαρούχια και να πατώνουν ή το ανάποδο».

«Οι δύο Κυριακές έχουν έναν μεγάλο κίνδυνο. Τον είδαμε ολοκάθαρα, αν θέλετε, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της Αθήνας. Τέτοια διαφορά 27 μονάδων δεν είναι λογικό να καλυφθεί κι όμως καλύφθηκε. Πώς καλύφθηκε; Όλοι οι υπόλοιποι αποφάσισαν να πάνε εναντίον του Μπακογιάννη. Πολύ πιθανόν να δούμε κάτι τέτοιο εδώ πέρα», συμπλήρωσε.

«Εάν οι εκλογές γίνονται για να φύγει ο Ανδρουλάκης και είναι ο Ανδρουλάκης με κάποιον άλλον στον β΄γύρο, μπορεί να δούμε όσους δεν θέλουν να μείνει ο Ανδρουλάκης να πάνε να ψηφίσουν – πιο πιθανά – τον Δούκα κι έτσι να γίνει η ανατροπή. Γι’αυτό και με βλέπετε και πολύ επιφυλακτικό. Και προσωπικά είμαι ενάντια των δύο γύρων. Γιατί; Εν γένει οι δύο γύροι δημιουργούν συναλλαγή», ανάφερε ο εκλογικός αναλυτής.

Για την ιδεολογική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τα στοιχεία από την έρευνα της MRB αναφορικά με τον πολιτικό/ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όπου το 38,5% δηλώνουν Κεντροαριστεροί και το 32,1% Κεντρώοι, ο κ. Δρυμιώτης επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ ψαρεύει σε λάθος λίμνη. Το ΠΑΣΟΚ αν ήθελε να ξαναγίνει αξιωματική αντιπολίτευση και νομοτελειακά κυβέρνηση έπρεπε να στρέφεται προς την Κεντροαριστερά, όχι προς την Κεντροδεξιά».