Skip to main content

Ερώτηση Χαρακόπουλου για τους «προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος» στους αγρότες

INTIME/Βασιλική Αναστοπούλου

Πληθαίνουν οι «άβολες» ερωτήσεις στη ΝΔ

Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Θεόδωρο Σκυλακάκη, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τους «προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών».

Ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει στην ερώτηση ότι «οι πλημμύρες πριν ένα χρόνο στη Θεσσαλία, δημιούργησαν σοβαρότατες ζημιές στις υποδομές της πρωτογενούς παραγωγής. Ειδικά στην περιοχή της Κάρλας, χιλιάδες στρέμματα γης πλημμύρισαν επί μακρόν, χάθηκαν παραγωγές, δίκτυα άρδευσης και υποδομές ρευματοδότησης καταστράφηκαν ολοσχερώς και κατά συνέπεια δημιουργήθηκαν προβλήματα με οφειλές των αγροτών προς την ΔΕΗ».

Ακόμη, επισημαίνει ότι «τον τελευταίο καιρό αγρότες των παράκτιων περιοχών διαμαρτύρονται διότι, ενώ οι κατεστραμμένες αρδευτικές παροχές τους δεν είναι ακόμη σε λειτουργία, και παρότι έχουν εξοφλήσει τις περυσινές οφειλές τους, λαμβάνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ ως έναντι για περίοδο κατανάλωσης από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2024».

Σύμφωνα με το άρθρο 3 «Διαδικασία ένταξης δικαιούχων στη ρύθμιση» της ανωτέρω ΚΥΑ, δίνονταν το δικαίωμα ρύθμισης οφειλών για παροχές αποκλειστικά για σκοπούς άρδευσης, με ηλεκτρονική αίτηση σε ειδική διαδικτυακή πύλη του ΔΕΔΔΗΕ από την 10.06.2024 έως και την 15.07.2024. Ωστόσο, οι συνεπείς πλημμυροπαθείς αγρότες που είχαν ήδη εξοφλήσει τις οφειλές τους πριν την έκδοση της ΚΥΑ, για καταναλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, δεν είχαν κάποιο προφανή λόγο να ακολουθήσουν την διαδικασία του άρθρου 3. Συνεπώς, λαμβάνοντας λογαριασμούς με χρεώσεις που αφορούν περίοδο μετά τον Daniel, και εφόσον οι παροχές τους δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη, αντιδρούν έντονα».

naftemoriki-erotisi-xarakopoulos

ΝΔ: Τετράωρο πολιτικό «μασάζ» στους βουλευτές της πλειοψηφίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Νωρίτερα σήμερα έλαβε χώρα η τετράωρη ενημέρωση του Άδωνι Γεωργιάδη σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περίπου 60 βουλευτές ανάμεσα στους οποίους και τέσσερις  από τους οκτώ που είχαν καταθέσει την σχετική ερώτηση (οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Δημήτριος Καλογερόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης).

Πριν από την συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας σημείωσε για την ερώτηση των οκτώ βουλευτών πως είναι χρήσιμη και προσέθεσε «δεν ξέρω γιατί έγινε φασαρία. Δεν ήταν καθόλου επιθετική ίσα ίσα που ήταν πολύ καλογραμμένη και το ύφος πολύ συναδελφικό».

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση των βουλευτών θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και η επόμενη συνάντηση αναμένεται να είναι με τη ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.