Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα έντασης η Πολιτική Γραμματεία – Αποχώρησε η Θ.Τζάκρη

Dimitris Kapantais / SOOC

Τι προκάλεσε την αποχώρηση της κυρίας Τζάκρη

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καταγγέλλοντας ότι στην χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) της στέρησαν τον λόγο και της έκλεισαν το μικρόφωνο. Η Γιώτα Μπελώνη της απάντησε ότι ψεύδεται και η κ. Τζάκρη αποχώρησε εκνευρισμένη.

Στην χθεσινή  συνεδρίαση της ΚΟΕΣ -που αποτελείται από 40 άτομα και έχει τριμελή συντονιστική επιτροπή-, υπήρξε διαφωνία για την επιστολή που εστάλη  και συνιστούσε στις οργανώσεις μελών να μην κάνουν αναρτήσεις υπέρ του «έκπτωτου» προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία πέρα από το ουσιαστικό που κάποιοι είπα ότι συνιστά λογοκρισία, επεκτάθηκε στο ότι  είχε υπογραφή της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής της ΚΟΕΣ, χωρίς γνώση και συγκατάθεση όλων των μελών της. Σημειώνεται ότι αποτελείται από την Γιώτα Μπελώνη, Ελένη Συμεωνίδου και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ετέθη και το θέμα της παρέμβασης Κασσελάκη με το βίντεο που ανάρτησε. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε έντονο ύφος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι δεν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να αφήνει υπόνοιες για διαπλοκή και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μην ξεκαθαρίζει την θέση του ως προς το εάν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε: «Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος. Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών και του ιδίου του κόμματος».