Skip to main content

Γ. Μανιάτης στο Naftemporiki TV: Εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια έπρεπε να είχαν ξεκινήσει διαδικασίες εξόρυξης φυσικού αερίου

INTIME/Βασιλική Αναστοπούλου

Τι είπε ο κ. Μανιάτης για το ύψος της χονδρικής τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα

«Οι αγορές πετρελαίου προς το παρόν δείχνουν μια αναμονή», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Review» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Γιάννης Μανιάτης.

Ερωτηθείς για το λόγο που η Ελλάδα δεν τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο, ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «δεν υπάρχει εξωτερικός δάκτυλος που να μας απαγορεύει ή να μας εμποδίζει να αξιοποιήσουμε την περιουσία του ελληνικού δημοσίου».  Ακόμα τόνισε πως, «κάποιοι βολεύονται με το να μη βγάζουμε το δικό μας φυσικό αέριο» και πρόσθεσε ότι «εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει διαδικασίες εξόρυξης φυσικού αερίου και να έχουμε τέσσερις εξέδρες δικές μας ώστε να μαζεύουν τα δημόσια ταμεία μας 50-100 εκατομμύρια ευρώ από φόρους και την πώλησή του».

Όσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανάφερε πως «από το 2014 η Ελλάδα είναι η τρίτη καλύτερη χώρα στον κόσμο στην κατά κεφαλήν παραγωγή από φωτοβολταϊκά και έβδομη στα αιολικά».

Στην ερώτηση γιατί η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη χονδρική τιμή ρεύματος απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι από τις πιο ακριβές των ακριβών δηλαδή έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη τιμή γιατί δεν έχει πολλές και καλές διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες, ώστε να μπορούμε να εισάγουμε φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια από χώρες όταν αυτές έχουν φθηνότερη ενέργεια», και τέλος δήλωσε ότι «έχουμε ένα χρηματιστήριο μέσα από το οποίο περνάει το 90-95% της ηλεκτρικής ενέργειας».