Skip to main content

Νέα Δημοκρατία: Γενέθλια με αβέβαιες προσελεύσεις και ενοχλητικές «ερωτήσεις»

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι μια επιχείρηση συσπείρωσης και ήδη διεξάγονται εντός και εκτός Βουλής συναντήσεις υπουργών και βουλευτών με στόχο να περιοριστούν τα παράπονα.

Τα «φώτα» στρέφονται στη Βουλή καθώς φαίνεται πως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζουν το… pressing, ζητώντας απαντήσεις για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας.

Την ίδια στιγμή από την Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται να γιορτάσουν αύριο τα «γαλάζια» γενέθλια στη Ρηγίλλης, εκεί που για πολλά χρόνια ήταν τα ιστορικά γραφεία του κόμματος.

Ουσιαστικά σε εξέλιξη είναι μια επιχείρηση συσπείρωσης και ήδη διεξάγονται εντός και εκτός Βουλής συναντήσεις υπουργών και βουλευτών με στόχο την καλύτερη ενημέρωση. Στόχος είναι να περιοριστούν παράπονα που υπάρχουν και να κινητοποιηθούν οι βουλευτές στην προβολή του κυβερνητικού έργου.

Στην κυβέρνηση δεν θέλουν να δώσουν έκταση στο γεγονός πως γαλάζιοι βουλευτές καταθέτουν απο κοινού ερωτήσεις σε υπουργούς και επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους. Πάντως δεν περνά απαρατήρητο πως 11 βουλευτές (ανάμεσα τους ήταν ο Μάριος Σαλμάς που στην πορεία διεγράφη για όσα έλεγε περί φωτογραφικών διαγωνισμών) κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. Με τον Γιώργο Βλάχο μάλιστα να επανέρχεται σήμερα στο θέμα, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στην οποία αναφέρει ότι «ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση», ενώ δημιουργήθηκαν και νέα «αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών»

Στο μεταξύ χθες 8 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την «επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη» (θέμα που αφορά χαμηλοσυνταξιούχους). Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως οι 8 βουλευτές δεν είναι οι ίδιοι με τους 11 που είχαν καταθέσει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. Με πηγές της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάζουν πως η ερώτηση των 8 βουλευτών εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως οι βουλευτές έχουν μία υποχρέωση να επιμένουν και για τους ψηφοφόρους τους και συνολικά για τους ανθρώπους οι οποίοι διαβιούν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Αυτή είναι η δουλειά τους και έτσι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν». Όπως είπε «δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποιος δράκος αυτή τη στιγμή στο παραμύθι, αλλά υπάρχει μία υγιής λειτουργία στην οποία κάποιες φορές έχει και διαφωνίες. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι ενωμένη και προχωράει στις μεγάλες αλλαγές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμά μας».

«Γενέθλια» στη Ρηγίλλης

Σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν στη Ρηγίλλης, όπου για χρόνια ήταν τα γραφεία του κόμματος. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος να σημειωθεί πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για να τους καλέσει στην εκδήλωση. Το τι θα πράξουν πάντως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν είναι ακόμα γνωστό.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι συναντήσεις υπουργών με βουλευτές για την καλύτερη ενημέρωση. Πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε με βουλευτές της Ν.Δ. και έγινε μια εκτενής συζήτηση για θέματα τόσο εργασιακά όσο και ασφαλιστικά. Σήμερα ραντεβού με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ θα ακολουθήσουν την άλλη εβδομάδα εκτός απροόπτου και άλλες συναντήσεις

Παράλληλα δεν λείπουν και τα τραπέζια εκτός Βουλής, όπου υπουργοί και βουλευτές έχουν την ευκαιρία να τα πουν πιο χαλαρά. Για παράδειγμα ανάλογα τραπέζια έχουν ήδη κάνει ο Αδ. Γεωργιάδης με βουλευτές της Ν.Δ. από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων