Skip to main content

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο μεταναστευτικής κρίσης – «Δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος»

Nick Paleologos / SOOC/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Π. Μαρινάκης: Η χώρα οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα, παρότι δεν παρατηρείται κίνδυνος αυτή τη στιγμή

Σε «απόλυτη εγρήγορση» για το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών με φόντο την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή βρίσκεται η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος αυτή τη στιγμή», όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν μια ενδεχόμενη περαιτέρω μεταναστευτική κρίση ευρύτερη, όχι μόνο για τη χώρα».

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε ένα σημείο αυξημένης επικινδυνότητας ή ορατής απειλής αύξησης του αριθμού» διευκρίνισε, προσθέτοντας πάντως πως «η χώρα οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα παρότι δεν παρατηρείται αυτή τη στιγμή κάποια τέτοια ανάγκη ή κίνδυνος».

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, «η επιτυχής διαχείριση του μεταναστευτικού εν συγκρίσει με σχεδόν όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, το γεγονός ότι από 93.000 διαμένοντες έχουμε φτάσει 21.000 διαμένοντες  Η πολιτική προστασόιας των συνόρων, μία δίκαιη μεταναστευτική πολιτική μάς δείχνει τον δρόμο».

naftemporiki.gr