Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Ανακοινώνει το απόγευμα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διατηρεί τις υπόγειες εντάσεις η πρόταση να αποσυνδεθεί η εκλογή της νέας Κ.Ε. από την εκλογή προέδρου

Εντός της ημέρας αναμένεται – εκτός απροόπτου – να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας θα γίνει περί τις 18.00. Όπως επιβεβαίωσε στη «Ν» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη η ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη θα γίνει με βίντεο που θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει στοχευμένες επισκέψεις σε οργανώσεις μελών όπου διαθέτει πυρήνα οπαδών και διανέμει στιγμιότυπα από την επαφή του με τον κόσμο. Ο Στέφανος Κασσελάκης συντηρεί τις καταγγελίες για την «αντικανονική καθαίρεσή του» και ακολούθως το ρεβανσιστικό κλίμα προκειμένου να κρατά συσπειρωμένο τον κόσμο του.

Οι αντίπαλοί του πάλι θέλουν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση στο πολιτικό πεδίο, όπου εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης υστερεί. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόταση για τη διεξαγωγή debate. Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά στελέχη από την ομάδα των «87» και εκτιμάται ότι θα έχει τη στήριξη των περισσότερων εξ αυτών, αλλά όχι όλων.

Διατηρεί τις υπόγειες εντάσεις η πρόταση να αποσυνδεθεί η εκλογή της νέας Κ.Ε. από την εκλογή προέδρου

Σήμερα στο μεταξύ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εγκρίνει τα προσυνεδριακά κείμενα, που ακολούθως θα συζητηθούν και στην Κεντρική Επιτροπή. Το θέμα που προς το παρόν διατηρεί τις υπόγειες εντάσεις είναι η πρόταση που είχε καταθέσει την περασμένη φορά ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, να αποσυνδεθεί η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από την εκλογή προέδρου. Στην πρόταση είχαν αντιδράσει και κατά πάσα πιθανότητα θα αντι δράσουν ξανά οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Εκτιμούν ότι αποσκοπεί να κρατά σε ομηρία τον Στέφανο Κασσελάκη εφόσον κερδίσει την εκλογή στις 24 Νοεμβρίου ή στην 1η Δεκεμβρίου.

Η υπόγεια ένταση συντηρείται και όσο ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του κρατούν ανοικτό το εάν θα αμφισβητήσουν στο έκτακτο συνέδριο την απόφαση καθαίρεσης από την Κεντρική Επιτροπή. Κάτι τέτοιο μπορεί να φθάσει μέχρι και σε επίσπευση της διάσπασης, που οι περισσότεροι από όσους παρατηρούν τα πράγμα τα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν βέβαιη, αλλά τη μεταθέτουν για μετά την εκλογή αρχηγού. Δηλώσεις όπως του Χρήστου Γιαννούλη ότι «σε παρόμοια περίπτωση θα κατεβάσουμε τους διακόπτες», δεν βοηθούν στην καταλλαγή.