Skip to main content

Δημοσκόπηση Interview: Σαφές προβάδισμα Κασσελάκη στην κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ – Ντέρμπι Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

7 στους 10 «βλέπουν» διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με επανεκλογή Κασσελάκη - Αμφίρροπη μάχη στο ΠΑΣΟΚ, με 6 στους 10 ψηφοφόρους να τάσσονται υπέρ της αλλαγής ηγεσίας

Καθαρό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με διχογνωμία στους ψηφοφόρους του κόμματος για την επανεκλογή του, καθώς και μάχη στήθος με στήθος του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χάρη Δούκα στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.

7 στους 10 «βλέπουν» διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με επανεκλογή Κασσελάκη

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην προεδρία. Τα ποσοστά με προέδρους τον Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα.

(Interview / Politic.gr)

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Στ. Κασσελάκη

Στο ερώτημα «αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης», στο σύνολο της κοινής γνώμης το 48% απαντά αρνητικά, ενώ το 30% τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η εικόνα αλλάζει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παρουσιάζεται ισοψηφία, με το 42% να επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

(Interview / Politic.gr)
(Interview / Politic.gr)

Μπροστά με 9 μονάδες ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 38% και με εννέα μονάδες διαφορά από τον Σωκράτη Φάμελλο, που τερματίζει δεύτερος με 29%. Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14% και ακολουθεί ο Απόστολος Γκλέτσος με 3%. Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει την κάθοδό του στην κούρσα ο Ν. Φαραντούρης.

(Interview / Politic.gr)

6 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θέλουν αλλαγή ηγεσίας

Στο ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα τόσο της κοινής γνώμης όσο και των ψηφοφόρων του Κινήματος θέλει νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος.

(Interview / Politic.gr)

Ομοίως και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα, εναντι 40% που τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη.

(Interview / Politic.gr)

Αμφίρροπη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε αμφίρροπο αγώνα καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας σχεδόν ισοψηφούν (29,4% και 29,6% αντίστοιχα). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2% και έπονται η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,6%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 3,7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,7%.

(Interview / Politic.gr)
(Interview / Politic.gr)