Skip to main content

Κατρίνης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να πάνε μαζί – Είναι πέρα από τη δική μου λογική

INTIME/Βασιλική Αναστοπούλου

Τι είπε ο κ. Κατρίνης για το ζήτημα των συμμαχιών

Κάθετα αντίθετος ως προς τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ειδικότερα, ο κ. Κατρίνης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως «όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ μικρό και διαχειρίσιμο ή ένα ΠΑΣΟΚ που μπορεί να είναι μικρός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι κάτι που είναι πέρα από τη δική μου λογική και στρατηγική. Εγώ οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ που ανοίγει και διευρύνεται, παίρνει πρωτοβουλία και φτιάχνει μια μεγάλη παράταξη, που είναι κόμμα εξουσίας. Ακριβώς όπως μας το κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να πάνε μαζί. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να έχει σαφές στίγμα, διακριτό, καθαρές θέσεις», πρόσθεσε.

Για τις συμμαχίες

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να απευθύνει πρόσκληση και στα πολιτικά κόμματα, χωρίς όμως να τρέφω ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα. Από τη βάση, όχι με συμφωνίες κορυφής. Πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες, φορείς, κινήματα, επαγγελματικές ομάδες. Όλοι αυτοί να έρθουν σε μια συζήτηση με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για να γίνει μια μεγάλη παράταξη που μπορεί να είναι κόμμα εξουσίας, που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση για τις συμμαχίες.

Ακόμη, ο Μιχάλης Κατρίνης ανάφερε ότι «για να είσαι πρωθυπουργίσιμος, για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση πρέπει να πείσει ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση. Άρα, πρέπει για να πας από το 13% στο 33% πρέπει να πείσεις εκατοντάδες χιλιάδες ότι είσαι αξιόπιστος και ικανός να κάνεις αντιπολίτευση και ως κόμμα και ως πρόσωπο. Και η αντιπολίτευση που έγινε το προηγούμενο διάστημα κρίθηκε στις ευρωεκλογές. Η αντιπολίτευση που δεν έγινε από αυτούς που έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια, θα κριθεί επίσης την Κυριακή. Και η αντιπολίτευση χρειάζεται κάποιον που να είναι κάθε μέρα σε διαφορετική περιοχή της χώρας, δίπλα στις δυνάμεις που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και να τους λέει αυτά που θέλει να κάνει για την καθημερινότητα για να βελτιώσει τη ζωή τους».

Αιχμές για Ανδρουλάκη και Δούκα

Υποστήριξε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τη χρυσή ευκαιρία στις εκλογές να επωφεληθεί από την κατάσταση. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να θυμηθεί τον πατριωτικό του χαρακτήρα και να έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα και λογικές για να υπερασπιστεί το συμφέρον των πολιτών. Κάτι που δεν έγινε τα δύο τελευταία χρόνια», τόνισε.

Στο ερώτημα αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής, ο κ. Κατρίνης απάντησε: «Είναι πλεονέκτημα να είναι στη Βουλή, πρέπει να δίνει μάχες στη Βουλή».