Skip to main content

Π. Μαρινάκης για τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Καραμανλή – Σαμαρά: «Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν» στην επετειακή εκδήλωση της Ν.Δ.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Ως προς το αν θα παρευρεθούν ή όχι δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να σας απαντήσει»

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πράγματι, επικοινώνησε ο πρωθυπουργός με τους δύο πρώην προέδρους και πρώην πρωθυπουργούς για να τους προσκαλέσει στην επετειακή εκδήλωση για τα 50χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ.» ανέφερε.

«Δεν θα μπορούσαν οι δύο πρώην πρόεδροί μας να μην προσκληθούν σε αυτή την εκδήλωση, στην οποία το κάλεσμα είναι γενικό προς κάθε Νεοδημοκράτισσα και κάθε Νεοδημοκράτη, παλιούς και νέους φίλους» πρόσθεσε, ενώ για τον αν θα δώσουν το «παρών» οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς την Παρασκευή έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης αρκέστηκε να πει: «δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να σας απαντήσει».

Κ. Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε σε Κ. Καραμανλή – Αντ. Σαμαρά εν όψει της επετειακής εκδήλωσης στη Ρηγίλλης

Τι απάντησε για την αποπομπή συνεργάτη του Βασίλη Οικονόμου

Σχετικά με την απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, να αποπέψει τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, απάντησε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία δυσφορία. Είπε ότι δεν σχετίζεται με την υπόθεση ο κ. Οικονόμου, ο οποίος απέπεμψε τον συνεργάτη του για να μην υπάρχουν σκιές. Σημείωσε ότι ο κ. Οικονόμου για να προσλάβει τους συνεργάτες του ζήτησε και ποινικό μητρώο και πως του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν λευκό. Επίσης, τόνισε πως όπως προκύπτει αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καν κατηγορηθεί για τη συγκεκριμένη πράξη και ο κ. Οικονόμου πήρε αυτήν την απόφαση για να μην υπάρχουν σκιές και να μη συνδέεται αυτή η υπόθεση με τον ίδιο.

Κυπριακό: «Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία λύση πέραν από όσα έχουν οριστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας»

Σε ό,τι αφορά την τριμερή για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι πολύ θετική εξέλιξη. «Πρωτοστατήσαμε για να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινήσουν αυτές οι συζητήσεις. Η Ελλάδα ανέπτυξε διαύλους με τον ΟΗΕ. Συνέβαλε και στο καλό κλίμα διαλόγου με την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία λύση πέραν από όσα έχουν οριστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε. Επίσης, μετά από σχετική ερώτηση διέψευσε δημοσιεύματα περί κατάτμησης των θαλασσίων πάρκων και χωροθέτησής τους μόνο εντός των χωρικών υδάτων μας. «Τα θαλάσσια πάρκα δεν θα γίνουν με γεωπολιτικά αλλά με καθαρά περιβαλλοντικά κριτήρια. Είναι δεδομένο ότι διατηρούμε το δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια», πρόσθεσε.

«Όχι» στη μείωση του ορίου ανηλικότητας στα 14 έτη

Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο να κατέβει το όριο ανηλικότητας από τα 15 στα 14 έτη, απάντησε θετικά σημειώνοντας πως η πρόταση απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως δεν είναι τόσο ζήτημα καταστολής σε αυτές τις ηλικίες και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για βαθιά κοινωνικό θέμα.

Για την επιστολή της Μ. Καρυστιανού σε Κομισιόν και Ευρωβουλή

Για την επιστολή της Μ. Καρυστιανού προς την πρόεδρο της Κομισιόν και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως είναι απολύτως σεβαστή κάθε πρωτοβουλία ενός συγγενή προσώπου που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Πρόσθεσε ότι «όσο τραγικό κι αν ήταν αυτό που συνέβη και περιμένουμε να χυθεί άπλετο φως, η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό», και πως «ο κ. Τζιτζικώστας δεν συνδέεται με αυτό, με κανέναν τρόπο», ενώ είναι «άκρως τιμητικό για τον ίδιο και τη χώρα να αναλαμβάνει αυτό το χαρτοφυλάκιο».

Για τους δύο νεκρούς στα Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας

Για το γεγονός ότι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε αστυνομικά τμήματα στον Άγιο Παντελεήμονα και την Ομόνοια, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της κυβέρνησης για την τραγική είδηση της απώλειας ανθρώπινων ζωών. Για το πρώτο συμβάν επεσήμανε ότι έχει δώσει εξηγήσεις η αστυνομία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί και από ανεξάρτητη Αρχή. Για το δεύτερο συμβάν, όπως είπε, ήδη έχει εκδοθεί ανακοίνωση. «Δεν αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια πολιτικοποίησης της συγκεκριμένης υπόθεσης και την απόπειρα εργαλειοποίησης από τα γνωστά κόμματα. Η τυμβωρυχία είναι στο αίμα τους», συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς εάν μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει γαμήλιο πάρτι σε μουσείο και εάν τηρήθηκε ο νόμος στο Βυζαντινό Μουσείο, απάντησε πως μπορεί και συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, ενώ σημείωσε πως αν παραβιάστηκε κάποιο μέρος της διάταξης είναι αντικείμενο καταγγελίας.