Skip to main content

Το κύκλωμα trafficking Αμαρυλλίς, το ξέπλυμα και η αποπομπή του Δ. Καρρά από το πολιτικό γραφείο του Β. Οικονόμου

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών απέπεμψε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου στον απόηχο αποκαλύψεων για πιθανή εμπλοκή του στο κύκλωμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το διεθνές κύκλωμα trafficking, που έγινε γνωστό ως κύκλωμα «Αμαρυλλίς», με 26 κατηγορούμενους, μία εκ των οποίων είναι και η περιβόητη «Μαρίνα», που έχει συνδεθεί με πολύκροτες υποθέσεις μαστροπείας.

Το κύκλωμα στρατολογούσε τις γυναίκες που έρχονταν στην Ελλάδα από την Κολομβία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής. Τις κρατούσε φυλακισμένες και τις εξέδιδε στους οίκους ανοχής. Η υπόθεση πήρε το όνομά της από μία κοπέλα, που κατάφερε να ξεφύγει. Η Αμαρυλλίς το έσκασε από τη Θεσσαλονίκη και έφτασε στη Μαδρίτη. Με τη βοήθεια των ισπανικών αρχών επέστρεψε στην Ελλάδα για να καταγγείλει όσα έχουν γίνει με αποτέλεσμα να ανοίξει έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και την Interpol.

Τον Ιούνιο του 2023 η ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα, στη Δάφνη, το Αιγάλεω και τη Λεωφόρο Κατεχάκη. Εντόπισε συνολικά 51 γυναίκες από την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, αλλά και την Αλβανία. Τους είχαν υποσχεθεί ότι έπειτα από λίγους μήνες θα επέστρεφαν στις χώρες τους με 20.000 δολάρια.

Μεταξύ των 10 κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι και το ξέπλυμα χρήματος.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο Δημήτρης Καρράς, έως πρόσφατα διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βάρης. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών τον έπαυσε χθες από τα καθήκοντά του, στον απόηχο των αποκαλύψεων.

Σύμφωνα με την Άννα Νίνη, που αποκάλυψε το θέμα στο Omnia TV, ο κ. Καρράς σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμφανιζόταν ως υπεύθυνος σε μία από τις εταιρείες που είχε συσταθεί για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Επίσης προκύπτει κοινή διεύθυνση της έδρας της δικής του επιχείρησης στη Βάρη με άλλη επιχείρηση που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.

Τα στοιχεία του ΓΕΜΗ

Ειδικότερα, από έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ προκύπτει πως το ένα κατάστημα είναι εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης, το οποίο φαινόταν να κατέχει ο αχυράνθρωπος Α.Q., σε ποσοστό 100%. Στην ίδια διεύθυνση εμφανίζεται να λειτουργεί ακόμη κατάστημα εστίασης, με «υπεύθυνο λειτουργίας» τον Δημήτριο Καρρά, που ίδρυσε από το 2012. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, παρουσιάζεται ως «ιδιοκτήτης» της στο 100% και όχι ως «υπεύθυνος», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Η δεύτερη φορά που συναντάται το όνομα του Δημήτρη Καρρά στην υπόθεση είναι το 2023, όταν οι συγκεκριμένοι δύο κατηγορούμενοι προχώρησαν στη σύσταση άλλης εταιρείας, με έδρα τη Βάρη, έχοντας δηλωμένη δραστηριότητα την παροχή γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OmniaTV και αυτή την εταιρεία φερόταν να κατέχει ο αχυράνθρωπος Α.Q. σε ποσοστό 100%, ενώ στην ίδια διεύθυνση λειτουργούσε κατάστημα εστίασης με τον διακριτικό τίτλο «ΜΑΚΚΑΝ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο με «υπεύθυνο λειτουργίας» και πάλι τον Δημήτριο Καρρά. Κατά το κατηγορητήριο, τη διαχείριση ασκούσε η κατηγορούμενη «Ειρήνη», «η οποία είχε συνεχή φυσική παρουσία στο κατάστημα».