Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: «Βγαίνει μπροστά» ο Νικόλας Φαραντούρης

Διευρύνεται η μάχη της ηγεσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και εντός της σήμερον ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νικόλας Φαραντούρης.

Η ανακοίνωση σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με βίντεο που θα αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Νικόλας Φαραντούρης διερευνούσε το ενδεχόμενο αμέσως μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη και είχε αρχίσει να προσεγγίζει ανθρώπους για να στελεχώσει το γραφείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του έχει ξεκινήσει την συλλογή των υπογραφών. Ο ίδιος λέει ότι δέχεται εισηγήσεις και παραινέσεις από στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος. Ο Νικόλας Φαραντούρης πήγε καλά στις ευρωεκλογές όπου εξελέγη με 140.000 ψήφους ενώ ήταν υποψήφιος και στις βουλευτικές εκλογές στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς όπου επίσης είχε πάει καλά συγκεντρώνοντας το 30%.

Το όνομά του είχε ακουστεί και πέρυσι μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα του οποίου διετέλεσε σύμβουλος.

Ο ίδιος λέει ότι αποφάσισε να «Βγει μπροστά προκειμένου να αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά και σοβαρότητα η διαδικασία εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ».

Επικοινωνιακός με μετριοπαθές προφίλ και τεχνοκρατική επάρκεια ο κ. Φαραντούρης φιλοδοξεί να εκφράσει ένα ευρύτερο κεντροαριστερό κοινό και κυρίως να μην περιοριστεί σε μία πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπως έτσι διευρύνεται η μάχη της ηγεσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καταθέσει την υποψηφιότητά του ο Παύλος Πολάκης και έχει δηλώσει επισήμως την πρόθεσή του ο Σωκράτη Φάμελλος. Ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνει ότι “είμαι εδώ”. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του αναμένεται και εκείνος να ανακοινώσει με τον προσφιλή του τρόπο την υποψηφιότητά του επίσης μέσα στην εβδομάδα, πιθανόν την Πέμπτη. Η μέχρι στιγμής εικόνα συμπληρώνεται από τον Απόστολο Γκλέτσο που στην αφετηρία της διαδικασίας δήλωσε και εκείνος το ενδιαφέρον του. Φυσικά μέχρι τις 24 Οκτωβρίου υπάρχει αρκετός χρόνος, οι ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και δεν αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις. Μετά την δήλωση του Νίκου Παππά ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία, φήμες στα κομματικά παρασκήνια κυκλοφορούν για την Ρένα Δούρου.