Skip to main content

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιος από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ «κερδίζει» τον Κ.Μητσοτάκη

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά τα ευρήματα της νέας έρευνας της Opinion Poll

«Αντίπαλο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλούνται να επιλέξουν στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνει και η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Μεταξύ των ερωτημάτων που έχουν τεθεί στην έρευνα της Opinion Poll, για λογαριασμό του Action24, στον γενικό πληθυσμό και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι «ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στο γενικό σύνολο του ερωτήματος, πρώτος είναι ο Κανένας με 41,3%, δεύτερος ο Χάρης Δούκας λαμβάβει 14,3%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% και η Άννα Διαμαντοπούλου καταγράφει 11,4%.

Αντίστοιχα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,3%, δεύτερος ο Χάρης Δούκας με 21,4% και τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 15,7%.

Η δημοφιλία των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ

Στην ερώτηση για την δημοφιλία των υποψήφιων προέδρων, στο γενικό σύνολο, πρώτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 46,8%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 45,5% και τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 44%.

Αντίστοιχα, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με την δημοφιλία του να ανέρχεται στο 71,1%, δεύτερος ο Παύλος Γερουλάνος με 59,9% και τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 57%.

Ποιος προηγείται στην πρόθεση ψήφου για την ηγεσία

Στην πρόθεση ψήφου, όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει 26,5% και ο ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 25,8% και αρκετά πιο πίσω η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,1%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος λαμβάνει 15,8%.

Στο σώμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι και πάλι πρώτος με 32,2%, δεύτερος ο Χάρης Δούκας με 30,7%, τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 15,2% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 15%.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προηγείται ο Ανδρουλάκης του Δούκα

Μεταξύ του διδύμου Ανδρουλάκη – Δούκα, ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει οριακό προβόδισμα 0,6% έναντι του κ. Δούκα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 46,3% και ο Χάρης Δούκας 43%.

«Μάχη» για τρεις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτηση «θέλετε να κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης ή άλλο στέλεχος», όταν αυτή απευθύνεται στο σύνολο των συμμετεχόντων, το 50,9% απαντά «άλλο στέλεχος» ενώ το 24,5% «ο Στέφανος Κασσελάκης».

Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν 45,9% ο Στέφανος Κασσελάκης και «άλλο στέλεχος» 43,8%.

Ωστόσο, η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε «μάχη» για τρεις.  Στην πρόθεση ψήφου, στο σύνολο, ο Σωκράτης Φάμελλος είναι πρώτος με 26,3%, δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 21,1% και τρίτος ο Παύλος Πολάκης με 14%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ευρύ προβάδισμα καταγράφοντας 43,5%, δεύτερος ο Σωκράτης Φάμελλος με 25,8% και τρίτος ο Παύλος Πολάκης με 14%.

Διψήφια διαφορά της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ – Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,1%, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 14%. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΚΕ με 8,8% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,8%, ενώ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πέμπτη θέση, λαμβάνοντας 7,7%. Ακολουθούν η Φωνή Λογικής με 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% (όσο και η επιλογή «άλλο κόμμα»), το κόμμα «Νίκη» με 3,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,4% και η Νέα Αριστερά με 2,1%.