Skip to main content

Δ. Τεμπονέρας: Κανένα αριστερό και προοδευτικό κόμμα δεν μπορεί μόνο του να ανατρέψει την κατάσταση

«Όποια συζήτηση αυτή τη στιγμή έχει ορισμένα κενά», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» επεσήμανε, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας για τα πρόσωπα που διεκδικούν την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή Rush Hour με την Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Εξηγώντας ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «θεωρώ ότι τα πρόσωπα προσδιορίζονται πάντα και προσδιορίζουν ορισμένες πολιτικές. Πριν δούμε λοιπόν τις πολιτικές πλατφόρμες, τις πολιτικές προτεραιότητες ή η φυσιογνωμία που θέλει κάθε υποψήφιος να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, θεωρώ ότι όποια συζήτηση αυτή τη στιγμή έχει ορισμένα κενά».

Η πρόταση που κατέθεσε

«Βέβαια από την άλλη πλευρά θέλω να σας πω πως είμαι εκείνος που στον δημόσιο διάλογο έχουν καταθέσει μία σημαντική πρόταση, η οποία υπερβαίνει τα κατά την άποψή μου τις εξελίξεις αυτής της στιγμής που συμβαίνουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως αλλά βεβαίως και στο ΠΑΣΟΚ».

Πιο αναλυτικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως την επομένη των ευρωεκλογών είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει προς μία παραδοχή, πολύ συγκεκριμένη. Η παραδοχή αυτή, όπως εξήγησε, λέει ότι κανένα κόμμα του αριστερού πολιτικού χώρου σήμερα μόνο του δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση αυτή.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «όσο δεν κάνουμε αυτή την παραδοχή φοβάμαι ότι αυτή η εσωστρέφεια, οι μικρομεγαλισμοί και οι εγωισμοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα κυριαρχούν».