Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Συλλυπητήρια για τα δύο θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο – «Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του»

Dimitris Kapantais / SOOC

«Και πάλι καμένα σπίτια, καμένο βιος - 'αυτά ξαναφτιάχνονται' για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν έχεις 40 ακίνητα, όχι ένα που το έφτιαχνες όλη σου τη ζωή...»

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο εκφράζει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

«Δύο νέοι άνθρωποι, 35 και 40 ετών, είναι τα θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Και πάλι καμένα σπίτια, καμένο βιος – ‘αυτά ξαναφτιάχνονται’ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν έχεις 40 ακίνητα, όχι ένα που το έφτιαχνες όλη σου τη ζωή… Και πάλι μια πυρκαγιά που ‘τρέχει’ για 30 χιλιόμετρα, όπως του καλοκαιριού, που έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι» αναφέρει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει:

«’Aπό κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας’, είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός, όμως αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του».

Ο κ. Κασσελάκης υπενθυμίζει τις προτάσεις που έχει καταθέσει «για μία σύγχρονη πυρόσβεση» καλώντας την κυβέρνηση να τις αξιοποιήσει, «αν κρίνει ότι μπορεί να διδαχθεί κάτι χωρίς να υπάρξει πρώτα καταστροφή». «H δημόσια υγεία και η πολιτική προστασία οφείλουν πλέον να είναι οι πρώτες προτεραιότητες του προϋπολογισμού» καταλήγει.