Skip to main content

Διαμαντοπούλου: Πάμε να εκλέξουμε τον επόμενο πρωθυπουργό – Να αφήσουμε τους σκυλοκαβγάδες

INTIME/Βασιλική Αναστοπούλου

Απάντησε και για την κριτική ότι «απουσίαζε από το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο τηλεοπτικής της συνέντευξης, απάντησε σε όσα της καταλογίζουν ως «αρνητικά» στοιχεία οι συνυποψήφιοί της για την ηγεσία του κόμματος.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο OPEN, σχολίασε τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα από το Ηράκλειο ότι «μπορεί να έρθουν από τα δεξιά και να ψηφίσουν» και πως το ΠΑΣΟΚ «δεν θα ξαναγίνει δεκανίκι της δεξιάς», η ίδια απάντηση: «Θα του έλεγα να μην μπει σε σκυλοκαβγάδες, γιατί δεν βοηθούν ούτε τον ίδιο ούτε το ΠΑΣΟΚ. Και να του θυμίσω ότι αυτός ήρθε στο γραφείο μου για να ξεκινήσει την εκστρατεία του ως δήμαρχος, στην οποία τον στήριξα απολύτως και δημόσια και με πολλούς τρόπους. Επομένως, μαζί ήμασταν. Δεν ξέρω τώρα τι έπαθε. Εγώ θα έλεγα να μην κολλήσει ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον παρακαλούσα».

Τόνισε δε ότι «πάμε να εκλέξουμε τον επόμενο πρωθυπουργό. Ας πει ο καθένας αυτά που θέλει για το ΠΑΣΟΚ».

Για την απουσία της από το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενη στην κριτική ότι «απουσίαζε από το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια», ανάφερε: «Τα πιο δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι τα χρόνια της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι οι εποχές που έμπαιναν στα σπίτια μας βόμβες, που είχαμε φωτιές στις πλατείες και ήμουν εκεί. Επειδή το λένε και το ξαναλένε, ξέρετε αυτό το ποιηματάκι του Ζαχαρία Παπαντωνίου ‘’έβηξε, ξερόβηξε και είπε καλησπέρα’’, εάν δεν έχουν να μιλήσουν για τον εαυτό τους – μιλώ για τα στελέχη, δεν μιλώ μόνο για τους συνυποψηφίους μου – να υπηστίξουν θέσεις, να πουν τι θέλουμε να κάνουμε για το αύριο, για το μέλλον… Εγώ σε αυτές τις εκλογές δεν κατέβηκα για να μαλώσω με κανέναν. Κατέβηκα να ενώσω. Να ενώσω όλο το ΠΑΣΟΚ μέσα σε έναν αέρα προοπτικής, σε μια νέα πορεία. Και το κάνω και με βάθος γνώσης και της ιστορίας μας και της πορείας μας και όλης της διαδρομής μας. Εκεί θα επιμείνει. Δεν πρόκειται να μπω άλλο σε αυτή την ιστορία που ουσιαστικά διώχνει κόσμο, δεν φέρνει».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε όσα της καταλογίζουν για σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι την είχε προτείνει ως υπερκομματική υποψηφιότητα για τον ΟΑΣΑ.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, προτρέποντάς τους να πάνε μαζικά να ψηφίσουν στις εκλογές και στα μέλη και στελέχη του κόμματος να μείνουν ενωμένα.