Skip to main content

Κατρίνης: Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ – ζωντανό οργανισμό

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μνεία στην ανάδειξη της πατριωτικής ατζέντας του ΠΑΣΟΚ

«Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ που θα μιλάει με την κοινωνία, τους φορείς, τα συλλογικά κινήματα να έχουν λόγο και ρόλο, να υπάρχουν συζητήσεις μέσα και έξω από τα όργανα του κόμματος, έναν ζωντανό οργανισμό με λίγα λόγια» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4, αναφέρθηκε στο προφίλ διακυβέρνησης, λέγοντας ότι «θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις του κράτους όπου παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης των πολιτών», ενώ προέταξε την ανάγκη ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με μείωση των κόστων, ώστε «το κράτος να γίνει σύμμαχος τους και όχι εμπόδιο που ταλαιπωρεί».

Ως σημαντικά προβλήματα έχρισε το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων από την τραπεζική ρευστότητα, τις ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία. «Όλα αυτά», όπως είπε, «μπορούν να γίνουν βάση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες θα φέρουν προτάσεις και λύσεις».

Ταυτόχρονα, ο κ. Κατρίνης έκανε μνεία στην ανάδειξη της πατριωτικής ατζέντας του ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας πως «το Κίνημα πρέπει να ανακτήσει αυτό το προφίλ που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας σε πολιτικές δυνάμεις να διαπράττουν πατριδοκαπηλία.

Τέλος, δήλωσε κατηγορηματικά αντιθέτως με τη διενέργεια δημοσκοπήσεων στις εσωκομματικές εκλογές, αφού σύμφωνα με τον ίδιο αλλοιώνουν την εκλογική μάχη, διαμορφώνοντας εκτιμήσεις χρίζοντας φαβορί και αουτσάιντερ, τη στιγμή που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.