Skip to main content

Ολ. Γεροβασίλη: «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξαναεκλεγεί» – Ο «φόβος» που προκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «επιστρέψει στην πολιτική και να φύγει από την πολιτική της ατάκας»

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να «επιστρέψει στην πολιτική και να φύγει από την πολιτική της ατάκας» επεσήμανε η Όλγα Γεροβαασίλη, που σημείωσε ότι  «Φυσικά ο ρόλος των προσώπων είναι πολύ σημαντικός».

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την βεβαιότητά της ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν θα ξαναεκλεγεί.

« Επιτρέψτε μου να σας πω επειδή ξέρω πολύ καλά και τον χώρο και επειδή αναφερθήκατε και στις δημοσκοπήσεις ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξαναεκλεγεί. Κρατήστε το να το συζητήσουμε για αργότερα, ίσως μετά τις εκλογές», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

.«Μία πολιτική μάχη είναι. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Κασσελάκη. Ποτέ δεν είχα. Το αντίθετο», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδίοφωνο του RealFM.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας χρόνος που δεν έχουμε μιλήσει με όρους πολιτικούς. Έχουμε αβεβαιότητα στον χώρο μας. Έχουμε συγκρούσεις. Έχουμε ένα κενό ανάλυσης και ιδεών και αντίθετα έχουμε μία σαφή στρατηγική ίδρυσης ενός προσωποπαγούς αρχηγοκεντρικού κόμματος. Σε ένα τέτοιο κόμμα δεν χωράει κανείς αριστερός. Διότι αντιτίθεται σε βασικές αρχές της συλλογικότητας, η οποία συλλογικότητα διασφαλίζει και τους όρους της Δημοκρατίας».

Για το γεγονός ότι οι «87» δεν έχουν παρουσιάσει κάποιον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε: «Εδώ αποδεικνύεται ακριβώς ότι ο στόχος των ανθρώπων που κράτησαν μία στάση το τελευταίο διάστημα συνυπογράφοντας ένα κείμενο, οι 87 στην αρχή και αργότερα αυτοί που ψήφισαν μία πρόταση μομφής, ο στόχος δεν ήταν πώς θα διαγκωνιστούν δύο πρόσωπα αλλά εξέφρασαν πραγματικές αγωνίες για την παρούσα κατάσταση αλλά και το μέλλον του χώρου μας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν ήταν θέμα ετοιμότητας πλην μίας κοινής αγωνίας που ένωσε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι μία εσωκομματική τάση αλλά μία κοινή αγωνία, η οποία εκφράστηκε με τον ίδιο τρόπο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές αλλά δεν εννοούμε όλοι το ίδιο. Επομένως είναι θέματα του πώς ερμηνεύτηκε αυτό των ’87’ και πώς κάποιοι θεωρούσαν ότι εγώ είμαι αρχηγός των ’87’. Αυτά όλα ήδη διαψεύστηκαν».

«Αγοραία εκφραση και όχι πολιτική»

Αναφορικά με το πώς επήλθε η εσωκομματική ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι αντιθέσεις ήταν οξείες. Δηλαδή ξεκινήσαμε από το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Κατά την άποψη μου μία αγοραία έκφραση, σχετικά αγοραία και όχι πολιτική. Και βεβαίως το ‘σε όποιον δεν του αρέσει να σηκωθεί να φύγει’ ως απάντηση σε κριτική, σε προσπάθεια να συνεννοηθούμε κλ.π. Θέλω να σας πω ότι οι εκφράσεις αποτυπώνουν το δυνατό πρόβλημα το οποίο υπήρχε. Προτιμώ να συζητήσουμε για το πρόβλημα για να γίνουμε πιο πολιτικοί και να μην μείνουμε στις εκφράσεις. Έχουν ακουστεί εκφράσεις εδώ. Δεν μπορώ να τις αναπαράξω καν τις εκφράσεις που έχουν ακουστεί».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Τέλος για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό επικεφαλής μίας ευρείας δημοκρατικής παράταξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα το οποίο πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα νομίζω ότι πιο πολύ δείχνει φόβο, αγωνίες κλ.π Χθες που έκανε μία παρέμβαση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας ο Αλέξης Τσίπρα είδαμε τον κ. Μαρινάκη τον εκπρόσωπο της ΝΔ  να απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα πράγμα το οποίο δεν συνηθίζεται όπως ξέρετε για έναν πρώην πρωθυπουργό.

Άρα συμπεραίνω ότι ο φόβος του Αλέξη Τσίπρας είναι αυτός που καθορίζει και την πολιτική της ΝΔ. Καθόρισε και την πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη ως φόβος αλλά δεν υπάρχει γεγονός».