Skip to main content

Νάντια Γιαννακοπούλου στη «Ν»: Νικητής το ΠΑΣΟΚ από το χθεσινό debate

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, στο Naftemporiki TV

«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος, αδιαμφισβήτητος νικητής από το debate: το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κέρδισε πάρα πολύ από μια εξαιρετική διαδικασία, όπου η κατάθεση της διαφορετικής θέσης, με έναν πολιτικό πολιτισμό, ήταν ο νικητής», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή Rush Hour με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, μία ημέρα μετά το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό δικαιώνει αυτό που ζητώ: ότι δεν μπορεί να μην κάνουμε διάλογο σε αυτό το κόμμα. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η διαφορετική θέση και άποψη, είναι πλούτος, προσθέτει, δυναμώνει, ενώνει. Και αυτό είναι το πολύ θετικό μήνυμα από χθες το βράδυ» επεσήμανε.

Ερωτηθείσα αν θεωρεί πως επί της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη ποινικοποιήθηκε η διαφορετική πολιτική θέση, απάντησε: «Ναι, σε μεγάλο βαθμό. Αρχικά δεν δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει διαφορετική θέση, γιατί δεν λειτουργούσαν τα όργανα όπως θα έπρεπε» σημείωσε και στάθηκε στην ανάγκη να ακουστεί η βάση.

«Όταν το βράδυ των ευρωεκλογών λες το αυτονόητο, ότι δεν είναι νίκη αυτό που τελικά πετύχαμε, και όλο αυτό βαφτίζεται ως ‘φιλοδοξία, βαρόνοι, σχέδια ανατροπής’, προφανώς και αυτό είναι ποινικοποίηση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Ανδρουλάκη το γεγονός ότι δεν κεφαλαιοποίησε τη φθορά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν υπάρχει και συλλογική ευθύνη, η κ. Γιαννακοπούλου απάντησε ότι «είμαι η τελευταία που θα πει ότι φταίει ο κ. Ανδρουλάκης ή η ηγεσία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Ανδρουλάκη, τον σέβομαι και τον τιμώ. Είναι θέμα πολιτικό».

«Όταν δεν δίνεις τη δυνατότητα στο κόμμα να λειτουργήσει όπως πρέπει, να επεξεργαστεί θέσεις και στρατηγική, όταν απονευρώνεις τις νομαρχιακές σου επιτροπές, πώς θα μάθουμε τα προβλήματα που έχει ο κόσμος; Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια κλειστή ηγεσία, σε κλειστά γραφεία, από τον αρχηγό και 2-3 ακόμη, τότε ποιος έχει την ευθύνη;» διερωτήθηκε.

«Ό,τι και να γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή»

Επέμεινε, δε, ότι οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές, σημειώνοντας πως «αν ο κ. Ανδρουλάκης επανεκλεγεί, θα είμαι στρατιώτης στην πρώτη γραμμή». «Έχω δεσμευτεί ξεκάθαρα πως ό,τι και να γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή» τόνισε και διερωτήθηκε: «Ο κ. Ανδρουλάκης ή ο οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός, δεσμεύεται ότι όλους θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει χωρίς να αποκλείει δυνάμεις;».

Ανέφερε επιπλέον ότι «είμαι υποψήφια πρόεδρος και έχω λογική και στρατηγική πρώτου γύρου και όχι δεύτερου γύρου, κατεβαίνω όχι για να καταγραφώ και να πλασαριστώ, όχι για να καταγράψω ένα ποσοστό προκειμένου με κάποιες λογικές, με κάποιον να μπορέσω να το ντιλάρω την επόμενη μέρα. Δεν έχω λειτουργήσει ποτέ με τέτοιο τρόπο». «Λειτουργώ πάντα αξιακά και πρεσβεύοντας τις θέσεις και τις προτάσεις μου» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά που με διαφοροποιούν από τον κ. Δούκα. Κάποιες θέσεις με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετη. Έχω και εγώ τις ενστάσεις μου».

Διαβάστε επίσης:

Debate ΠΑΣΟΚ: Η «ακτινογραφία» της τηλεμαχίας των «6» – Ποιοι ξεχώρισαν

Debate: Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ