Skip to main content

Δ. Μαύρος (MRB): Ποιος κέρδισε στο debate του ΠΑΣΟΚ – Τι «χάθηκε»

Naftemporiki TV

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB μίλησε στο Naftemporiki TV για την τηλεμαχία των 6 υποψηφίων

Τα συν και τα πλην του debate των 6 υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέλυσε στο Naftemporiki TV ο Δημήτρης Μαύρος, επικεφαλής της MRB.

Το ΠΑΣΟΚ «απέδειξε ότι δεν είναι ένα κόμμα που φύτρωσε, τράβηξε από άλλους χώρους και συγκυριακά έδωσε μία λύση σε μία φάση της ζωής της Ελλάδας. Υπήρχε ευταξία, συζήτηση, υπήρχαν θέσεις», σημείωσε. Ωστόσο πρόσθεσε πως η νέα μορφή με τα 30 δευτερόλεπτα και τα μπρα ντε φερ των υποψηφίων δεν άφησαν χώρο να αναπτυχθούν αρκετά οι θέσεις. «Με το να ξεχειλώσουμε τόσο πολύ τη ζωντάνια του debate, φαγώθηκε χρόνος από τις θέσεις», είπε.

Αναφερόμενος στους υποψηφίους, είπε πως «έχουν πολιτικές πλατφόρμες, όλοι έχουν πρόγραμμα, που διαφέρει στα σημεία και αυτή τη φορά κατόρθωσαν σε όλη την πορεία την προεκλογική να το δείξουν». Παρόλα αυτά, αυτό «κοντράρει με μία ανάγκη που έχουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για ψυχική ανάταση στο θυμικό τους, για τη λεγόμενη παράσταση νίκης», εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Μαύρος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ηγετικό ανάστημα έβγαλε ο Χάρης Δούκας. Χθες ωστόσο δεν δόθηκε η δύναμη να υπάρξει θυμική ανάταση από κανέναν.

Πώς τα πήγαν οι 6

Για τις επιδόσεις των υποψηφίων, σημείωσε:

Νίκος Ανδρουλάκης: έχει προπονηθεί αρκετά, στην πράξη πια. Δεν είναι προϊόν media training. Ήταν τελείως διαφορετικός στο εσωτερικό debate του 2021. Έχει βελτιώσει σημαντικά την εκφορά του λόγου. Είχε μία αδύνατη στιγμή, όταν εκνευρίστηκε. Ήταν ένα στραβοπάτημα.

Παύλος Γερουλάνος: Επιβεβαίωσε αυτό που είναι, ότι είναι ένας διαβασμένος, ψαγμένος άνθρωπος, που έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν ξέρω αν βγήκε κερδισμένος, αλλά σίγουρα δεν έχασε.

Άννα Διαμαντοπούλου: Είναι αυτό που λέμε φοβάται τον «λεκέ στο πουκάμισο». Αγχώνεται υπερβολικά αν νιώθει ότι δεν είναι άψογη. Φάνηκε η αμηχανία της όταν τη ρώτησαν «εσύ που ήσουν Άννα μου όλα αυτά τα χρόνια;». Προσπάθησε να φτιάξει μία δική της απάντηση, αλλά δεν της βγήκε πολύ καλά. Δεν ήταν πάντως ηττημένη.

Χάρης Δούκας: Αιφνιδιάστηκε από τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για τη φορολόγηση των τραπεζών και για τα 12 μίλια. Στην πορεία το διόρθωσε. Ίσως είχε το καλύτερο κλείσιμο όλων. Αλλά ήταν πια 00:15.

Μιχάλης Κατρίνης: Ήταν καλύτερος των προσδοκιών. Εδειξε και αυτός ότι ήταν προπονημένος.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Είναι μπουμπουλίνα, δεν μασάει τα λογια της, είναι πιο «αντισυστημική» εκ των υποψηφίων, είναι της άποψης θα τα πούμε όλα εδώ και τώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Debate ΠΑΣΟΚ: Η «ακτινογραφία» της τηλεμαχίας των «6» – Ποιοι ξεχώρισαν