Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία και βάζει τρικλοποδιές στην κυβερνητική προσπάθεια αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να προκαλεί ζημιά στη χώρα, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, επιμένοντας σε καθαρή έξοδο, χωρίς «αστερίσκους» και προαπαιτούμενα.
Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στη «Νέα Σελίδα» αναδεικνύει ως τους δύο βασικότερους στόχους του την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης αλλά και την επεξεργασία της νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, έχει ζητήσει τις εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα και του Enterprise Greece, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για τη βελτίωση της υποδοχής επενδυτών, της αδειοδοτικής διαδικασίας και της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.
Παράλληλα, αναφέρει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Eurogroup του Απριλίου και στόχος είναι να επιτύχουμε μια καθαρή έξοδο, χωρίς «αστερίσκους» και προαπαιτούμενα.
«Στη χώρα μας», τονίζει ο κ. Δραγασάκης, «είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα μπλοκ δυνάμεων οι οποίες δεν θέλουν να βγούμε από την επιτροπεία και την ”προστασία” των ξένων, διότι, λένε, είναι πιο ”φθηνή”, οπότε μέχρι τέλους θα κάνουν θόρυβο, θα εκπέμπουν ”παράσιτα” και θα προσπαθούν να βάζουν τρικλοποδιές, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να προκαλεί ζημιά στη χώρα».
Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια επισημαίνει ότι «η δραστική και γρήγορη μείωσή τους είναι δική μας υπόθεση, δική μας ανάγκη, ανάγκη κοινωνική. Εάν δεν τα μειώσουμε μόνοι μας θα μας το επιβάλουν και τότε θα γίνει με τους δικούς τους όρους, με τρόπο ανάλγητο και ισοπεδωτικό».
Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη ενισχυμένων θεσμών, που θα μπορούν να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και να εγγυώνται τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, αποτελεί προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των γειτόνων μας.
Όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια αναφέρει ότι τώρα εμφανίζονται δυνατότητες προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο Διαβαλκανικής Συνεργασίας και Συνανάπτυξης, μακριά από μικροεθνικισμούς, μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξίες.