Skip to main content

Debate ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση Ανδρουλάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τι είπε για το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στο πλαίσιο του debate, ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα του στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς, εφόσον παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν θα προτείνει την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης είπε τα εξής:

«Έχουμε μήνες μπροστά μας και θέλω να σας πω ότι είναι πολύ κρίσιμο ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά εν τέλει τι αλλαγές χρειάζεται το πολίτευμα για να έχουμε αντίβαρα σε σχέση με αυτό – που περιέγραψε πολύ καλά η Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πανίσχυρο πρωθυπουργό, ο οποίος ελέγχει τα πάντα. Πρέπει να φτιάξουμε θεσμικά αντίβαρα και πρέπει σοβαρά να συζητήσουμε ποιος θα είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και, βέβαια, και το πρόσωπο. Θα το αξιολογήσουμε. Θα το συζητήσουμε στη παράταξη μας και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Αλλά πάνω απ’όλα η συζήτηση που πρέπει να γίνει, είναι πώς θα αποκτήσουμε δυναμική διάκριση των εξουσιών για να γίνουμε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που δεν θα μπορεί να σηκώνει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και να κάνει ό,τι θέλει στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς».

«Η πολιτική παράδοση είναι να είναι (ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας) από άλλο κόμμα. Αλλά με τον κ. Μητσοτάκη όλα θα τα δούμε», είπε με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης.