Skip to main content

Debate ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου για υποκλοπές: «Ήταν σωστή και καταγγελτική η στάση μου» – Η αντίδραση Ανδρουλάκη

Η απάντηση της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των υποκλοπών

Σε ερώτηση για την υπόθεση των υποκλοπών κλήθηκε να απαντήσει η Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο του debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε στο ερώτημά του ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, η αντίδρασή της στην αρχή ήταν «επιεικώς άτονη» και αν κατά τη γνώμη της υπήρξε τελικά σκάνδαλο ή όχι; «Αισθάνεστε ότι αποδώσατε στο θέμα αυτό, όπως και στην τραγωδία των Τεμπών, το πολιτικό ανάστημα που αρμόζει σε τέτοιες υποθέσεις ή υπήρξατε επιεικής απέναντι στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης;», ρώτηθηκε.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ανάφερε: «Υπήρξε η αντίδρασή μου άμεσα, με ανάρτησή μου, η οποία έγινε τον Αύγουστο – μόλις αποκαλύφθηκε και ήρθε στην επιφάνεια – στην οποία μιλώ για μείζον εθνικό σκάνδαλο, για μείζον εθνικό ζήτημα και αναφέρω συγκεκριμένα ότι είναι έξω από κάθε λογική με απόφαση εισαγγελέα να παρακολουθείται ο πρόεδρος – υποψήφιου τότε προέδρου – ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος».

Υπενθύμισε, μάλιστα, επικαλούμενη την ανάρτησή της ότι «αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, ενόψει εκλογών μάλιστα», σημειώνοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη της τοποθέτηση.

«Το δεύτερο που είπα – και ίσως αναφέρεστε σε αυτό – είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποδώσει τις κανονικές ευθύνες. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ‘’ποιος, τι και γιατί’’. Τι συνέβη; Έχουμε μια χειραγώγηση των θεσμών που εμπόδισαν και να υπάρξει φως στην υπόθεση και το ίδιο συνέβη και στα Τέμπη. Για αυτή την χειραγώγηση των θεσμών κι έχω μιλήσει κι έχω γράψει. Επομένως, θεωρώ ότι η θέση μου ήταν και σωστή και καταγγελτική εκεί που έπρεπε και θεσμική», υπογράμμισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε ερώτηση που τέθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός αδίκως βάλλεται για την υπόθεση των υποκλοπών, απάντησε: «Όχι βεβαίως», επαλαμβάνοντας ότι «η τελική ανακάλυψη της σκευωρίας έπρεπε να γίνει από τη δικαιοσύνη και όχι δημοσιογραφικά».