Skip to main content

Debate ΠΑΣΟΚ – Δούκας: Τι θα έκανα ως πρωθυπουργός απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Την στρατηγική των «ξεκάθαρων κόκκινων γραμμών» απέναντι στην Τουρκία τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, κλήθηκε να πάρει θέση για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ερωτηθείς χαρακτηριστικά από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά: «Σας άκουσα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να λέτε ότι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ θα γύριζε την Ελλάδα ανάποδα με αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι στην Κάσο. Θέλω να σας ρωτήσω, αν ήσασταν εσείς πρωθυπουργός, θα επεκτείνατε τα χωρικά ύδατα στα δώδεκα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο; Υπενθυμίζω ότι καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα».

Ο κ. Δούκας είπε τα εξής: «Απαντάμε λέγοντας ότι αυτό που έγινε στην Κάσο, δεν είναι απλό ένα κρίσιμο θέμα για τα κυριαρχικά δικαιώματα, είναι εθνική κυριαρχία. Διότι στην πραγματικότητα πήγε να γίνει πόντιση καλωδίου για τον εξηλεκτρισμό της Κύπρου και ήρθαν τουρκικά και φύγαμε άρον άρον και νομίζω και σαν ΠΑΣΟΚ σταθήκαμε μόνο σε μια ανακοίνωση και αυτό διατύπωσα και στην Κεντρική Επιτροπή, ότι θα έπρεπε να σηκώσουμε τον κόσμο ανάποδα διότι ο Ερντογάν έχει μια αναθεωρητική προσέγγιση και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Και πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές».

«Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και το θέμα της ΑΟΖ και μόνο αυτό να διευθετηθεί στη Χάγη και τίποτα άλλο», πρόσθεσε.