Skip to main content

LIVE – ΠΑΣΟΚ: Το debate των «6» για την αρχηγία

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανέβηκαν οι τόνοι κυρίως μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα

Με προσωπικές αιχμές και βέλη ολοκληρώθηκε το debate των έξι υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης αντιπαρατέθηκαν σε μία τρίωρη τηλεοπτική συζήτηση στο στούντιο της ΕΡΤ, η οποία είχε τις πιο έντονες στιγμές της στα σημεία που οι υποψήφιοι απηύθυναν ο ένας τον λόγο στον άλλον.

Στιγμή έντονης αντιπαράθεσης είχαν προς το τέλος της τηλεμαχίας οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Ο κ. Δούκας δήλωσε ότι μπορεί να τα καταφέρει και ως δήμαρχος και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας στον κ. Ανδρουλάκη ευθύνες για τη λειτουργία του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης του απάντησε πως ο κ. Δούκας είναι ευνοημένος γιατί εκείνος τον πρότεινε και τον στήριξε για δήμαρχο Αθηναίων. Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε στον κ. Δούκα ότι «δεν είναι Μιτεράν, Βίλι Μπραντ και Ερντογάν». Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας αντέτεινε ότι «είναι απρέπεια αυτό που έκανες» και πρόσθεσε ότι «κατέβηκα στην ΚΕΔΕ γιατί δεν συγκρότησες ποτέ Τομέα Αυτοδιοίκησης».

Εξάλλου, με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Νάντια Γιαννακοπούλου τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και τη διαχείριση του θέματος της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ τον κατηγόρησε και ότι δεν λειτούργησε με επιλογή του τα όργανα του κόμματος. Οι τόνοι ανέβηκαν και ανάμεσα στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Χάρη Δούκα, όταν η κ. Διαμαντοπούλου έκανε ερώτηση σχετικά με το «παράδειγμα συνεργασίας στον Δήμο Αθηναίων».

Αντιπαράθεση είχαν και οι Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, όταν ο κ. Κατρίνης έθεσε στον κ. Δούκα το ζήτημα ότι είναι και δήμαρχος Αθηναίων, ενώ σε άλλο σημείο της τηλεμαχίας, ο Παύλος Γερουλάνος καταλόγισε στην Άννα Διαμαντοπούλου ότι δεν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των μαχών τα τελευταία χρόνια.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό πώς εξελίχθηκε η αντιπαράθεση, μέσα από το liveblog του naftemporiki.gr.